В Україні поширюється ще один вид шахрайства в банкоматах під назвою CashTrapping

шахрайство в банкоматах

В Україні поширюється ще один вид шахрайства в банкоматах під назвою CashTrapping (захоплення готівки). Про це на своїй сторінці в мережі повідомив керівник відділу протидії кіберзагрозам комбанку Олександр Третяк.

За словами Олександра, цей вид шахрайства є простим і доступним всім, тому жертвою може стати кожен. Суть CashTrapping полягає в тому, що шахраї заклеюють вікно видачі грошей на банкоматі схожою за кольором і фактурою планкою, яка всередині з двостороннім скотчем. На цей скотч і кріпиться планка, до нього ж прилипають гроші користувача, який намагається зняти гроші в банкоматі. Таким чином, клієнт вирішує, що банкомат не видає гроші через збій і йде, а шахрай повертається і забирає планку з чужими грошима.

Експерт нагадує користувачам про те, що при роботі з банкоматом потрібно дивитися не тільки на картоприймач, а і на вікно видачі. У випадку, якщо воно викликає сумніви, необхідно зателефонувати в банк. Якщо банкомат не видав грошей, слід уважно вивчити вікно видачі готівки і повідомити в банк про цю ситуацію.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: