Під час передвиборної кампанії Петро Порошенко заявляв, що продасть свій бізнес, але не продає…

Петро Порошенко

За словами глави Нацбанку, Президент передав свої активи в управління сторонньому управляючому фонду.

Президент України Петро Порошенко не зобов’язаний продавати свій бізнес. Про це заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарева.

“До речі, глава держави, за законом, не зобов’язаний продавати свої бізнеси, і в інших країнах таких вимог теж немає. Адже Дональд Трамп, наприклад, коли йшов кандидатом у президенти (США, – ред.), свої бізнеси не продавав. Є вимога передати їх в управління сторонньому управляючому фонду. Що глава держави і зробив”, – зазначила Гонтарева.

Нагадаємо, під час передвиборної президентської кампанії Петро Порошенко неодноразово заявляв, що продасть свій бізнес, основним з яких є кондитерська корпорація Roshen (“Рошен”), у разі перемоги. У вересні 2014 р. Порошенко підтвердив, що компанія Rothschild отримала всі повноваження для продажу його бізнесу.

У травні ц.р. в інтерв’ю Порошенко пообіцяв найближчим часом розкрити деталі продажу свого бізнесу. “Думаю, що, можливо, розкрию через кілька тижнів деяку важливу інформацію стосовно цього (продажу бізнесу, – ред.). Але коли я намагався продати, наприклад, мої активи в Росії, вони були негайно арештовані російським урядом, не даючи мені такої можливості, адже неможливо продати те, що перебуває під арештом. І моя власність у Росії була конфіскована. І вони намагалися використовувати це як метод тиску”, – заявляв Порошенко.

У червні ц.р. Президент заявив, що для уникнення спекуляцій передасть за трастовою угодою частку у своєму бізнесі в управління інвестиційній компанії Rotshild. За його словами, Rotshild проводить роботу з пошуку покупців, які, своєю чергою, здійснюють правовий і фінансовий due diligence активів.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: