МОН: цього року надрукують понад 4 мільйони підручників для 1-го класу

Цього року для першокласників держава надрукує 4,1 мільйона підручників загальною вартістю майже 199 мільйонів гривень, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

«Усі підручники, що друкуватимуться для 1-го класу, написані вже на базі нового Державного стандарту і враховують компетентнісний підхід. Цього року на конкурс з відбору україномовних букварів подалося 19 проектів, з яких 18 пройшли експертну оцінку і вже запропоновані на вибір школам. Два з них – це букварі, матеріали з яких проходили протягом року апробацію в 100 пілотних школах всієї України», – заявляють у МОН.

Крім підручників «Українська мова. Буквар» для 1-го класу, друкуватимуть також підручники з математики, іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська), інтегрованих курсів «Я досліджую світ» і «Мистецтво», підручники «Українська мова» для шкіл з навчанням мовами національних громад, а також букварі мовами національних громад, додають у міністерстві.

У серпні має розпочатися розвезення підручників для 1-го класу по областях. Інститут модернізації змісту освіти вже оголосив на Prozzoro тендер для визначення перевізників, заявляють у МОН.

Також у серпні повні електронні версії цих підручників будуть розміщені у вільному доступі на сайті Інституту модернізації змісту освіти і МОН.

Напередодні Міністерство освіти і науки України повідомляло, що завезення наборів LEGO, які безкоштовно для усіх 1-х класів України надала The LEGO Foundation, триватиме в чотири етапи.

 

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: