Фігуранта «справи українських диверсантів» Лимешка етапували в іншу російську колонію

Засудженого в анексованому Криму фігуранта «справи українських диверсантів» Геннадія Лимешко етапували в Ставропольський край Росії. Зараз він перебуває у виправній колонії №6 в Дидимкіне Курського району. Про це повідомляє проект Радіо Свобода Крим.Реалії з посиланням на дружину ув’язненого Ірину Лимешко.

«Я вже готую прохання до українського консула у Ростові-на Дону, щоб він зустрівся з ним і перевірив його умови перебування в колонії. Також звернуся до Міністерства закордонних справ України про надання чоловікові адвоката, який би відвідував його в колонії і тримав зв’язок з родиною», – зазначає вона.

Інформацію про етапування Лимешко підтвердив журналіст російської служби Радіо Свобода Антон Наумлюк.

Читайте також: «Знайшли болючу точку»: що відбувається із фігурантами «справи українських диверсантів»

У Росію Геннадія Лимешка етапували улітку цього рокую, а раніше його утримували у Сімферополі.

Підконтрольний Кремлю Судакський міський суд 10 травня визнав Геннадія Лимешка винним і призначив покарання у вигляді восьми років позбавлення волі за звинуваченням у «незаконному придбанні, зберіганні й носінні вибухових речовин».

Провину Лимешко визнав, справа розглядалася в особливому порядку. Серед пом’якшувальних обставин, врахованих судом, – малолітня дочка Лимешка. Серед обтяжуючих – політичний мотив злочину: «ненависть і ворожнеча у зв’язку з приєднанням Криму до Росії». Термін відбування покарання обчислюється з 10 травня 2018 року. Минулого місяця Верховний суд анексованого Росією Криму залишив вирок у силі.

Також про це: Вісім років для «українського диверсанта»: за що засудили Геннадія Лимешка

12 серпня 2017 року ФСБ Росії повідомила про затримання в анексованому Криму чоловіка, якого вони назвали «агентом СБУ» і звинуватили в підготовці диверсій на півострові. Пізніше російські спецслужби оприлюднили відео затримання й допиту чоловіка. На камеру він назвав себе Геннадієм Лимешком 1992 року народження і зізнався в тому, що нібито готував диверсії на території Криму.

У Міноборони України повідомили, що затриманий на анексованому півострові й оголошений ФСБ Росії «агентом СБУ» громадянин України Геннадій Лимешко служив у Збройних силах України за контрактом і був звільнений у травні 2017 року через службову невідповідність. У СБУ назвали «черговою провокацією» повідомлення ФСБ Росії про затримання українського «агента».

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: