Уряд пропонує Верховній Раді змінити правила ввезення автомобілів без сплати податків

правила ввезення автомобілів без сплати податків

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді змінити правила ввезення автомобілів без сплати податків в частині зменшення мінімального строку володіння транспортним засобом з 1 року до 6 місяців при перевезенні його для постійного користування на території України. Про це йдеться в законопроекті №3444 від 10 листопада.

Згідно з текстом законопроекту, звільняються від оподаткування товари, що є особистою власністю громадян, ввезення яких здійснюється у зв’язку з переселенням на постійне місце проживання в Україну протягом 12 місяців з дня видачі документа, що підтверджує право громадянина на постійне проживання в Україні, за умови документального підтвердження того, що до дня видачі цього документа громадянин проживав на території країни, з якої він прибув, не менше 24 місяців.

Раніше, термін, протягом якого було дозволено ввезення таких товарів, становив 6 місяців, а мінімальний термін проживання на території країни попереднього місця проживання становив 3 роки.

При цьому звільнення від податків надається на: транспортні засоби особистого користування (у кількості однієї одиниці на кожного громадянина, який досяг 18-річного віку) за умови документального підтвердження того, що до дня видачі документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні, громадянин був власником (або співвласником) такого транспортного засобу не менше 6 місяців, а транспортний засіб значився за цим громадянином на постійному обліку у відповідних реєстраційних органах країни постійного місця попереднього проживання громадянина не менше 6 місяців (якщо в даній країні така реєстрація є обов’язковою).

Крім того, введена норма, згідно з якою товари, що ввозяться на митну територію України із звільненням від сплати митних платежів відповідно до умов, встановлених законопроектом, протягом 24 місяців з моменту введення у вільний обіг на митній території України не можуть бути відчужені або передані у володіння, користування або розпорядження іншим особам без попередньої повідомлення про це органам доходів і зборів.

Як повідомляло агентство, Верховна Рада має намір скасувати ліцензування експорту та імпорту спирту етилового, коньячного і плодового, а також алкогольних напоїв, тютюнових виробів, визнавши таке ліцензування надмірно обмежуючим торгівлю.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: