Борги кримчан перед українськими банками хочуть забрати собі окупанти

krym-ua-borgy

Окупаційний гауляйтер Криму Гоблін (Сергій Аксьонов) заявив, що боргами кримчан перед українськими банками займатиметься «спеціально створений орган», який володітиме інформацією про кредити та обсяги банківських претензій. Аксьонов повідомив, що процедура повернення боргів має враховувати заборону на нарахування пені та відсотків після 16 березня 2014 року, коли в Криму пройшов «референдум», за результатами якого Росія включила український півострів до свого складу.

«Зараз створена робоча група за вказівкою віце-прем’єра (Росії – ред.) Дмитра Козака, яка має визначити основні принципи формування діалогу та повернення коштів,навіть не підрозділам українських банків, а створеному органу влади Російської Федерації, який узагальнить усі проблеми і знайде варіанти вирішення», – розповів Аксьонов.

Він також заявив про необхідність повністю виключити примусові заходи зі стягнення з жителів Криму боргів перед українськими банками.

«В жодному разі не повинні передбачатися примусові механізми, а тим більше вилучення, продаж або арешт майна, навіть якщо майно закладене або було предметом застави. На мій погляд, мають бути застосовані пільгові процедури», – сказав Аксьонов.

16 грудня у Держдуму Росії внесли законопроект, який дозволяє стягувати заборгованість кримчан перед українськими банками. Документ дозволяє юридичним особам, оформленим згідно із законодавством Росії, вимагати від жителів Криму і Севастополя борги, що були перед українськими банками станом на 18 березня 2014 року. Борги пропонується стягувати без відсотків і пені.

Погашення заборгованості буде здійснюватися тільки в російських рублях, йдеться в законопроекті. Передбачена також обов’язкова досудова процедура врегулювання суперечки між позичальниками і кредиторами.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму Росією 20 лютого 2014. 7 жовтня 2015 президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: