У Каланчаку путінські агенти здійснюють провокації проти патріотів Айдару

kalanchak

У селищі Каланчак Херсонської області 25 грудня близько 500 людей вийшли на «народне віче», протестуючи проти дій озброєних людей у камуфляжній формі, які, за словами учасників акції, базуються на адміністративному кордоні з Кримом і є учасниками блокади півострова.

«У всіх нашивки« Айдар». І машини по Каланчаку. Вони тут серед білого дня, посеред вулиці б’ють людину, б’ють жінку, яка у барі дала проти них свідчення, зі зброєю у руках», – заявив учасник «народного вічі», фермер Володимир Захлєбний.

«Тут повинні стояти наші війська, Збройних сил України, наші прикордонники, наші митники, ніяких збройних формувань не повинно бути на кордоні, взагалі, жодного!» – говорить інший учасник акції, фермер Сергій.

Керівництво наметового містечка та блокпосту акції громадянської блокади Криму «Чаплинка – Каланчак» Дилявер Сейтумеров заявив на мітингу, що «серйозні звинувачення треба серйозно розслідувати».

«Напади на фермера? Там учасниками блокади навіть і не пахло, повірте мені. Але мені потрібно розібратися, щоб все було за законом», – сказав Сейтумеров.

Боєць цивільного корпусу батальйону «Айдар» Віталій Кухар вважає все, що сталося провокацією, мета якої – позбутися «айдарівців». «Це провокація особисто проти нас, проти «Айдару». Хочуть, щоб «Айдару» тут не було. Розумієте, «Правий сектор» тут був раніше, на них теж були провокації, і вони не витримали і поїхали. А ми не відступимо вже», – каже активіст.

Під час акції людям пропонували записатися у загони «народної самооборони».

Начальник Новокаховського відділу поліції Віталій Немерець каже, що «все не так просто, як кажуть учасники акції». За його словами, за кожною заявою про порушення закону людьми у камуфляжі відкривається кримінальне провадження, але до завершення слідства звинувачення передчасні. Але від допомоги громадськості у підтриманні громадського порядку поліція, за його словами, не відмовляється.

«Ми домовилися з активом ветеранської організації воїнів-інтернаціоналістів Каланчака, що після «віча» вони складуть список небайдужих хлопців, які приєднаються до нашого патрулювання, і ми спільними зусиллями наведемо порядок», – заявив поліцейський.

За інформацією поліції, з 20 вересня щодо населених пунктах Каланчацького району відкрито 7 кримінальних проваджень щодо невідомих у камуфляжі – одне у зв’язку з пограбуванням, два – за хуліганські дії, три – за легкі тілесні ушкодження і одне – через погрозу вбивства.

20 вересня розпочалась безстрокова акція блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. Організатори акції вимагають звільнення політв’язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодний в’їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова та припинення репресій щодо кримських татар.

Правозахисники неодноразово заявляли про порушення прав громадян з боку учасників блокади, яка почалася 20 вересня на адмінкордоні з Кримом.

22 грудня учасники блокади заявили, що припинять огляд на адмінкордоні «на численні прохання». У штабі акції при цьому послалися на постанову Кабінету міністрів України від 17 грудня про обмеження торгівлі з Кримом, яке має набути чинності через 30 днів після опублікування документа, 17 січня 2016 року.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: