Головний сервісний центр МВС повідомив ціни за перереєстрацію транспортних засобів

ciny-za-reestraciu

Головний сервісний центр МВС оприлюднив інформацію, з приводу нинішньої вартості перереєстрації транспортних засобів.

Як повідомляє прес-служба Головного сервісного центру (ДСЦ) МВС, вартість сервісних послуг, що надаються МВС, визначена постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2007 №795 «Про затвердження переліку платних послуг, що надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання».

Зокрема, вартість послуги реєстрації транспортного засобу відповідно до пункту 14 Переліку платних послуг складає:

– для транспортних засобів усіх категорій вітчизняного виробництва та країн СНД – 152,63 грн;

– для ТЗ всіх категорій іноземного виробництва – 109,15 грн;

– для мототранспорту, причепів вітчизняного виробництва та країн СНД – 148,63 грн;

– для мототранспорту, причепів іноземного виробництва – 186,15 грн;

– для мопедів – 54,83 грн.

Втім, це не повна вартість, в яку обходиться перереєстрація транспорту. Як розповіли в прес-службі ДСЦ МВС, власникові потрібно заплатити ще і за банк свідоцтва про реєстрацію ТЗ (техпаспорт) і номерні знаки. На сьогоднішній день вартість бланка свідоцтва про реєстрацію фіксована – становить 201 грн. А ось ціна номера залежить від типу транспорту: – для ТЗ всіх категорій – 103 грн. 50 коп; – Для мототранспорту – 39 грн. 00 коп; – Для причепів – 52 грн. 50 коп; – Для мопедів – 15 грн. 90 коп.

Правда України

Що змінилося в процедурі реєстрації автотранспорту і чи дійсно вона стала доступнішою

reestracia-transportu

В ході реформування МВС Державтоінспекція була ліквідована, а її підрозділи МРЕВ, які займалися видачею прав, реєстрацією / перереєстрацією транспорту, були реорганізовані в сервісні центри. Крім того, з ініціативи керівництва МВС була скасована довідка-рахунок, яка, за твердженням Арсена Авакова, представляла собою багаторічну корупційну складову. Завдяки цьому перереєстрація ТЗ стала набагато дешевше.

Покрокова інструкція перереєстрації автомобіля сьогодні:

1. Для початку треба звернутися до консультанта, повідомивши йому мету свого візиту в сервісний центр (в нашому випадку – для перереєстрації ТЗ), після чого співробітник направить вас до потрібного приймального вікна.

2. Підійшовши до цього вікна, необхідно пред’явити всі документи, які потрібні для такої процедури. Після звірки даних адміністратор видає договір купівлі-продажу і квитанції на оплату перереєстрації.

3. Для зручності банківські установи часто перебувають в одній будівлі з сервісними центрами. Перереєстрація ТЗ сьогодні обійдеться приблизно в 400 грн., Але якщо на авто залишаються колишні номери, вона буде на 100 грн. дешевше.

4. Договір купівлі-продажу видається в трьох примірниках, і на їх заповнення в середньому йде 30-40 хвилин. У договір вносяться дані з паспорта, техпаспорта і ідентифікаційного коду.

5. Потім потрібно провести обов’язковий експертний огляд автомобіля, в ході якого перевіряється відповідність ідентифікаційних номерних знаків (VIN-номера кузова, номера рами і двигуна) з записами в техпаспорті і їх справжність.

6. Якщо авто успішно пройшло перевірку, його допускають до перереєстрації. Продавець і покупець в присутності адміністратора центру підписують заповнений договір купівлі-продажу і здають старі або транзитні номери.

7. Через 15-20 хв після здачі всіх необхідних документів адміністратор видає новому господареві автомобіля техпаспорт і комплект номерних знаків на придбаний транспортний засіб. Процедура перереєстрації завершена.

Багато вітчизняних автомобілісти думають, що в зв’язку з реорганізацією МРЕВ в сервісні центри МВС по суті нічого не змінилося і там їх як і раніше очікують багатолюдні черги, плутанина і заповзятливі співвітчизники, які допомагають за преміальні 2-3 тисячі гривень вирішити всі питання. Як виявилося, ситуація істотно змінилася.

В ході реорганізації кількість колишніх МРЕВ скоротилося практично вдвічі – на сьогодні в Україні функціонує 142 центру замість 238, як було ще рік тому. Втім, в регіонах від цього пересічні автомобілісти більше постраждали: для проведення реєстраційних процедур доводиться їхати в районний центр не один десяток кілометрів, і там все ще можуть бути черги. Для зручності громадян в сервісних центрах з’явилися штатні співробітники, які безкоштовно проконсультують автомобіліста з усіх його питань.

Дійсно, завдяки скасуванню довідки-рахунки процедура перереєстрації транспорту подешевшала на 1,5-2 тис. грн. (Стільки обходилося оформлення цієї «папірці» в торгових компаніях).

Замість неї тепер прямо в сервісних центрах оформляються договори купівлі-продажу. Причому тут цей документ видається абсолютно безкоштовно, тоді як в нотаріальних конторах подібна послуга в середньому коштує 800-1500 грн.

При цьому продавцеві доведеться заплатити ще й немаленькі податки (держмито та прибутковий податок), а також надати додаткові документи: копію свідоцтва про укладення шлюбу, згода одного з подружжя на придбання або відчуження ТЗ та ін. А ось в сервісних центрах нічого подібного не вимагають.

Працівники центру категорично не радять автомобілістам купувати ТЗ шляхом оформлення генеральної довіреності або «по техпаспорту» – справа в тому, що в даному випадку ніяких перевірок не проводиться і, як наслідок, великі шанси стати щасливим власником проблемного авто (краденого, з підробленими ідентифікаційними номерами, автомобіля-двійника і т.п.).

А ось при перереєстрації транспорту в сервісному центрі його обов’язково перевіряють за всіма наявними базами даних, причому не тільки МВС, але і Державно го реєстру обтяжень рухомого майна, що дозволяє виявити лізинговий, кредитний транспорт, що знаходиться в матеріалах кримінальної діловодства та ін.

Співробітники центру рекомендують людям, які купують стару машину, крім обов’язкового експертного огляду не пошкодувати додаткові 170 грн. на проведення експертного дослідження – процедури поглибленої перевірки транспорту на предмет автентичності номерних агрегатів кузова, рами, двигуна, техпаспорта і відповідності комплектації авто його VIN-номером.

Так, згідно зі статистикою МВС, тільки за 2 місяці 2016 року в Україні під час перереєстрації було виявлено 166 авто з підробленими номерами, 60 авто, що знаходяться в розшуку як викрадені і 22 транспортних засоби, на яких були встановлені агрегати, які значаться в розшуку.

Таким чином, ми з’ясували, що тепер процедура перереєстрації ТЗ дійсно стала дешевше (не потрібно оформляти дорогу довідку-рахунок), зручніше (співробітники центрів безкоштовно консультують і допомагають автомобілістам) та швидше (на всі етапи ми витратили близько години).

Правда України

Кандидат на пост президента США Дональд Трамп ухилявся від сплати податків

donald-usa

Мільярдер і кандидат на пост президента США від Республіканської партії Дональд Трамп підписав в 2007 році угоду, спрямовану на ухилення від сплати податків.

“Трамп завізував сумнівну ділову угоду, яку задумали для того, щоб відібрати у американського уряду десятки мільйонів доларів у вигляді податків”, – йдеться в повідомленні.

Відзначено, що мова йде про угоду, укладену між компаніями Bayrock Group, яка побудувала відомий нью-йоркський готель Trump Soho, і ісландської компанієї FL Group, яка погодилася інвестувати 50 млн доларів в партнерство з чотирма дочірніми підприємствами Bayrock Group. Однак пізніше угода була перекваліфікували як надання кредиту.

“У Нью-Йорку продаж частки в партнерстві змушує діючих партнерів платити більше 40% податку з прибутку за найвищою ставкою. Але якщо інвестиція розглядається як кредит, то ніяких податків платити не доведеться”, – додали у відомстві.

Правда України

Службові особи Банку Михайлівського завдали збитків державі приблизно на 1,5 млрд грн

doroshenko

Службові особи Банку Михайлівського завдали збитків державі приблизно на 1,5 млрд грн: за кілька днів до банкрутства банк дешево продав свій портфель роздрібних кредитів обсягом майже 0,7 млрд грн і взяв до себе на баланс майже 1 млрд грн «вкладів» дружньої фінансової компанії. ФГВФО планує усі ці операції визнати нікчемними. Це означає, що позичальники повинні й далі погашати кредити банку, а ось вкладники, які віддали свої гроші в борг компанії «Інвестиційно-розрахунковий центр», можуть нічого не отримати, навіть якщо страхували інвестиції.

Нацбанк і Фонд гарантування вкладів фізосіб виявили в Банку Михайлівському махінації, які можна назвати словом «афера». Все сталося відразу після звільнення 19 травня Ігоря Дорошенка з посади голови правління. Цього ж дня власник Віктор Поліщук віддав банк групі колишніх акціонерів і самому Ігорю Дорошенку. Наступного дня Ігор Дорошенко увійшов до команди Платинум Банку, а Банк Михайлівський «відключив» свою операційну систему.

У НБУ запевняють, що саме в п’ятницю 20 травня на баланс банку з балансу афілійованої фінансової компанії перекинули 1 млрд грн вкладів фізосіб. НБУ пообіцяв звернутися до правоохоронців із заявою про доведення банку до банкрутства. Додаткове навантаження на ФГВФО буде оскаржено.

Тимчасовий адміністратор Юрій Ірклієнко анонсував «інвентаризацію активів та зобов’язань банку, перевірку укладених договорів, виконання яких могло спровокувати погіршення фінансового стану». Ревізії підлягають усі вклади, які можуть підпасти під гарантії держави. «Зараз формується база вкладників і підраховується сума гарантованого відшкодування за вкладами в банку», – повідомили у Фонді. За останні два дні ФГВФО зафіксував «велику кількість звернень» клієнтів ТОВ «Інвестиційно-розрахунковий центр» щодо повернення грошових коштів за договорами «Капітал+», «Суперкапітал» тощо, укладених між ТОВ «Інвестиційно-розрахунковий центр» та фізособами через повіреного – Банк Михайлівський. У Фонді вже пообіцяли визнати нікчемними усі договори «перекидання» депозитів на банк. Хоча поки невідомо, чи супроводжувалося збільшення зобов’язань банку приростом ліквідних активів.

Навпаки, у Фонді запевняють, що активи з банку виводилися: «19 травня відбулася переуступка прав вимоги за кредитами (картки і на придбання побутової техніки. – ред.) від Банку Михайлівського до інших фінансових компаній. Йдеться про майже 111 тис. кредитних договорів балансовою вартістю понад 682 млн грн». Оскільки весь роздрібний портфель банку на 1 квітня становив 583 млн грн, йдеться про виведення усіх роздрібних кредитів. І оскільки продаж портфеля кредитів на баланс ТОВ «Фінансова компанія ‘Фагор’» відбувся за «заниженою ціною», ФГВФО обіцяє визнати його нікчемним. Він також подасть заяву про вчинення кримінального правопорушення керівним складом і службовими особами банку.

Телефон Віктора Поліщука відключено. Ігор Дорошенко не відповів на наші письмові запитання.

Банк Михайлівський не шкодував грошей на залучення вкладників. У 2015 році він вийшов на другу позицію за витратами на рекламу і маркетинг – 40,96 млн грн. Більше було тільки у ПриватБанку – 82,14 млн грн. Якщо ж перерахувати ці суми на портфель вкладів фізосіб, то вийде, що на кожну 1 грн рекламних витрат у ПриватБанку було 1688 грн депозитів, а у Банку Михайлівського – лише 34 грн. Нових клієнтів банк заманював не тільки масовою рекламою, а й високими ставками.

Потенційних вкладників у відділенні Банку Михайлівського чекала «несподіванка». Співробітники банку пропонували їм розмістити гроші не в банку, а в ТОВ «Інвестиційно-розрахунковий центр», яке обіцяло прибутковість на кілька процентних пунктів вище, ніж Банк Михайлівський. При цьому співробітники банку замовчували, що на такі «вкладення» не поширюється гарантія ФГВФО.

ТОВ «Інвестиційно-розрахунковий центр» зареєстровано в Києві 19 березня 2014-го, але в поточному році переїхало до Хмельницького. Його капітал 150 млн грн у рівних частках сформували Наталія Мілюкова і Володимир Трещов. У день запровадження тимчасової адміністрації в Банк Михайлівський фінансова компанія «убезпечила» себе: 24 травня підписантом замість Тетяни Бейгул стала Наталія Мілюкова, яка зареєстрована на непідконтрольній владі території Криму.

Робота співробітників банку «на аутсорсингу» дозволила фінкомпанії економити адміністративні витрати – в ній працювало усього п’ятеро людей. А масштаб діяльності вона розгорнула чималий. «Інвестиційно-розрахунковий центр» у 2015 році залучив позики на 1,89 млрд грн, а погасив – на 1,09 млрд грн. Зобов’язання компанії перед фізособами на 1 січня 2016- го становили 883,8 млн грн (ймовірно, з початку року вони зросли до 1 млрд грн, а 20 травня були «перекинуті» на банк).

За словами клієнтів «Інвестиційно-розрахункового центру», за бажанням «вкладення» в ТОВ можна було застрахувати в страховій компанії «Форте» за 1,5% від суми псевдодепозиту. «Подібна страховка – законний спосіб на старті знизити прибутковість вкладень», – вважає В’ячеслав Черняховський. Витрати «Інвестиційно-розрахункового центру» в 2015 році на страхування фінансових ризиків склали 6,5 млн грн.

СК «Форте» вибрано не випадково. Віктор Поліщук купив контрольний пакет страховика в листопаді 2013 року. Наприкінці 2013-го у компанії було три власника-фізособи з пакетами у 70%, 17,5% і 12,5% акцій. У IV кварталі 2015-го власник 70% акцій продав їх. У I кварталі з числа акціонерів вийшов власник 17,5% акцій. Зараз Віктора Поліщука немає безпосередньо в капіталі страховика. «Коли в Банку Михайлівському почалися перевірки Нацбанку, головний акціонер вирішив вийти з «Форте», щоб обидві установи не фігурували як пов’язані компанії. Навіть після зміни акціонерів основними каналами продажів для «Форте» залишалися мережа «Ельдорадо» і Банк Михайлівський», – розповів співрозмовник на страховому ринку, знайомий із ситуацією в «Форте».

За даними «Форте», в 2015-му вона привернула 228,37 млн грн валових премій при виплатах на рівні 1,8 млн грн. Страхові резерви на 1 січня сформовані в розмірі 115,8 млн грн. Якщо ці резерви були розміщені в Банку Михайлівському, страховик не зможе виконувати свої зобов’язання.

Якщо Фонд визнає «депозити», переведені 20 травня через «Інвестиційно-розрахунковий центр» в Банк Михайлівський, недійсними, клієнти не зможуть повернути свої кошти за рахунок Фонду. Але невідомо, чи зможе цю суму виплатити «Інвестиційно-розрахунковий центр» або страховик.

В офісі СК «Форте» не відповідали на дзвінки. У кол-центрі «Інвестиційно-розрахункового центру» поки що спілкуються з клієнтами, але не можуть нічого сказати. Учора співробітники фінкомпанії повідомили, що вся інформація про повернення вкладених коштів буде розміщена… на сайтах Банку Михайлівського та ФГВФО. І при цьому уточнили, що нові договори вони «зараз не укладають».

Правда України

Київ — епіцентр гігантської будівельної афери: сотні новобудов мають проблеми з документами

Недобудови

Київ — епіцентр гігантської будівельної афери: сотні новобудов мають проблеми з документами, а десятки з них виявилися фінансовими пірамідами і ніколи не будуть добудовані

Про недобросовісних забудовників киянин Антон Носаль знає не з чуток — він постраждав відразу від двох.

Перший — кримська компанія Консоль, що належить Володимиру Константинову, нині одному з представників окупаційної влади на півострові. Консоль 2004 року почала будувати комплекс бізнес-класу на Виноградарі — Синьоозерний. Носаль став одним з інвесторів, сподіваючись отримати квартиру. Але 2008 року будівництво заморозили через кризу. Константинов перепродав об’єкт компанії КБК, що входить в структуру УКО/Сітігруп, одного з найскандальніших столичних забудовників. А сам із грошима інвесторів зник у анексованому Криму.

Новий забудовник без дозвільних документів переписав проект і на фундаменті, розрахованому на 12‑поверховий будинок, збудував будинок у 25 поверхів, а замість трьох секцій обіцяє побудувати шість. І знизив ціни, щоб залучити нових покупців: квадратний метр вартістю від 11 тис. грн — за столичними мірками демократично. “Наші люди в документації не розбираються. Бачать, що кран працює, будівельники в касках ходять — і гребуть [квартири]”,— нарікає Носаль.

Він, як і інші інвестори початкового проекту, з КБК договір не переукладав. Навпаки, оголосив їй судову війну. І викладає в інтернет документи, що свідчать про порушення.

З тим, що квартира для нього втрачена, активіст вже змирився. “Але я зроблю все, щоб перешкодити цій банді вводити людей в оману”,— каже Носаль.

Для Києва історія, в яку він потрапив, стала хрестоматійною. За даними департаменту будівництва і житлового забезпечення Київської міської держадміністрації (КМДА), в місті близько сотні житлових об’єктів, що будуються з порушенням норм: у когось проблеми з документами на землю, інші будують більше і вище, ніж дозволено. А число обманутих інвесторів, як запевняють в КМДА, вже перевищило 12 тис. осіб.

Активісти та експерти готові підкоригувати офіційні дані у бік збільшення — може йтися про 30 тис. постраждалих. Тільки в Києві близько двох сотень незаконних забудов. “І ще жодного забудовника не ув’язнили,— каже Олег Петровець, депутат Київради.— Можна припустити, що судові позови ошуканих інвесторів постійно втрачаються внаслідок міцної дружби забудовників і правоохоронних органів”.

Обіг коштів, заведених у будівельні піраміди, не беруться оцінити навіть експерти. Але мова про сотні мільйонів доларів.

Справжній хрестовий похід проти одного із недобросовісних забудовників оголосила група київських активістів, зокрема й Ольга Балицька, депутат Київради. Їхній гнів викликав житловий комплекс Поділ Престиж в історичній частині міста за адресою Нижній вал, 27-29. Отримавши дозвіл на будівництво малоповерхового будинку, забудовник — компанія Пателі Лізинг — самовільно додав п’ять поверхів.

За словами Балицької, депутатам і громадянам вдалося домогтися від Київради рішення не продовжувати договір оренди на землю. І поки через це будинок не введений в експлуатацію, Київрада судиться з Пателі Лізинг. “Ми добиваємося, щоб забудовника змусили знести незаконно побудовані поверхи,— говорить депутат.— Але процес дуже затягнутий”.

За даними наших джерел, справу гальмують чиновники юридичного управління КМДА. Вони, наприклад, не викликають до суду експертів, які підтвердили б: будувати подібну висотку в історичній частині Києва не можна.

Активістів, які не перший рік воюють із забудовниками, подібна позиція КМДА не дивує: вони знають, що чиновники роками дивляться крізь пальці і на значно масштабніші порушення. Наприклад, на діяльність держкорпорації Укрбуд, під вивіскою якої зараз у столиці будують понад 20 об’єктів — це більше, ніж у Київміськбуду, столичного забудовника-гіганта.

Проекти Укрбуду часто опиняються в центрі скандалів. Приклад — житловий комплекс Сонячна Рів’єра, який зводять на Микільсько-Слобідській вулиці. Це пара висоток і супутні будови, обіцяний свій пляж. Ціни тут солідні — від 25 тис. грн за квадратний метр, тобто вартість квартири перевищує 1,25 млн грн.

Жителі сусідніх будинків протестували проти Рів’єри — комплекс порушує норми екології та безпеки, бо стоїть просто на березі Дніпра. Справа кілька разів доходила до бійок активістів з охороною комплексу.

При цьому в Державній архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) нас запевнили, що Рів’єру будують законно.

Віктор Чумак, позафракційний депутат Верховної ради, який активно боровся проти Сонячної Рів’єри, пояснює: документи на будівництво в Укрбуду є, але отримані вони хитрістю. Згідно з правилами, будувати щось на відстані менше 100 м від зрізу води великих річок не можна. Але держкорпорація отримала висновок якоїсь організації, що лівого берега Дніпра в цьому місці немає, а є маленька річка Десенка. Для таких водойм заборонена дистанція скорочується до 50 м. На цій підставі забудовник отримав всі документи, зокрема рішення Київради щодо землі. І тепер практично на воді будує цілий район, каже депутат.

Закривати очі на проблемне будівництво місцевим можновладцям і чиновникам допомагали хабарі та зв’язки, вважає Чумак.

Укрбудом керує Максим Микитась, в недавньому минулому — депутат Київради від фракції УДАР Віталія Кличка. Ця людина пов’язана не тільки з київським мером — Чумак пояснює, що насправді під вивіскою Укрбуду будують приватні компанії з корінням в офшорах. Вони, мовляв, були пов’язані з Олександром Клименком, екс-головою Міністерства доходів і зборів часів президента Віктора Януковича. “А зараз там, якщо покопатися, фігурують навіть близькі родичі Сергія Пашинського [народний депутат прем’єрської фракції Народний фронт]”,— розповідає Чумак.

Крім того, у Микитася добрі стосунки з Ігорем Кононенком, близьким до президента нардепом від Блоку Петра Порошенка, а також з Сергієм Березенком, ще одним представником президентської фракції, і мажоритарником Олесем Довгим, екс-секретарем Київради. “Все це люди з однієї компанії: вони були в Київраді якраз тоді, коли роздавали землю [на якій будує Укрбуд]”,— говорить Чумак.

Микитась всі звинувачення на свою адресу відкидає.

Найодіознішим забудовником у Києві є Укогруп, конгломерат компаній, частина яких існує під брендом Сітігруп. Експерти пов’язують Уко з бізнесменом Анатолієм Войцеховським.

В активі групи — понад 40 житлових комплексів у всьому місті та близько сотні невеликих фірм, зовні не пов’язаних одна з одною і оформлених на підставних осіб.

Жоден з об’єктів Уко, за даними експертів, не має повного пакета документів і не відповідає нормам безпеки. Ба більше — за десять років існування групи жоден її будинок не здали в експлуатацію і ніхто з тисяч інвесторів не отримав ордер на житло.

Як каже Євген Лебедєв, громадський борець з незаконними столичними забудовами, Войцеховський став автором грандіозної афери. “Це запорізький босяк, який зіграв на жадібності інших людей”,— пояснює активіст.

Схема роботи Укогруп, за словами одного з колишніх топ-менеджерів, який побажав залишитися неназваним, налагоджена до дрібниць. Перед кураторами об’єктів стоїть завдання: будувати досить активно, щоб нарощувати продажі, але не добудовувати. Інвесторів приваблюють низькими цінами, нечуваними акціями та розстрочками. Наприклад, останнім часом пропонують послугу у вигляді безкоштовного таксі до відділу продажів.

При цьому документів на землю у об’єктів Укогруп зазвичай немає. І вони майже завжди порушують норми з поверховості, добудовуючи зайві поверхи.

Коли вільні квартири в недобудові закінчуються, Укогруп закладає другу секцію. І так далі — процес може тривати довго, пояснює наш співрозмовник.

За місяць продажникам Укогруп, за його словами, вдавалося залучати 10-15 млн грн — за середньої вартості житла в 11 тис. грн за 1 кв. м. Частина цих грошей миттю виводилася, частина залишалася в країні. За підрахунками громадських активістів, за десять років сума набігла колосальна — не менше $500 млн.

Без документів на землю ввести будинку в експлуатацію не можна, але зневірених інвесторів це не зупиняє — в деякі комплекси люди все ж заселяються. Умови складні — у будинках можуть бути відсутні ліфти, повноцінне водопостачання і електрика. Співробітники Укогруп підключають будинки до електромереж на правах будмайданчиків, самостійно врізають труби в систему міського водопроводу. “А з мешканців через свій комерційний ЖЕК ще і беруть за це гроші”,— розповідає наше джерело.

Піраміда Укогруп стала можливою, за словами її колишнього топ-менеджера, завдяки тому, що до Майдану керівники компанії мали ласку людей з оточення Віктора Януковича. Зараз же власники намагаються діяти через МВС і Генпрокуратуру. “Принципово всі питання з міліцією і прокуратурою розв’язуються [керівництвом групи] нагорі,— каже екс-менеджер.— З міліцейським персоналом нижньої та середньої ланок домовляються у мірі надходження проблем”.

За наполяганням активістів, які самостійно розслідували діяльність Укогруп і передали документи правоохоронцям, останні порушили кілька кримінальних справ, які в результаті об’єднали в одну. У ній, за даними журналістів, і фігурує Войцеховський. Але за два роки слідство майже не просунулася. Причина — пасивність силовиків.

“Паралельно з розглядами на незаконних будівництвах працюють відділи продажів,— говорить депутат Київради Петровець.— І продають все нові й нові квартири в будинках, які ніколи не побудують”.

Олексій Кудрявцев, пояснює появу в столиці сотні проблемних будівництв ліберальним законодавством, яке дозволяє забудовникам вносити недостовірні дані для отримання дозволів.

Якщо компанія заявляє відносно невеликий об’єкт — малоповерховий будинок, а не величезний і висотний комплекс, їй достатньо подати декларацію в ДАБІ. Достовірність поданих документів — відповідальність забудовника: інспекція перевіряє лише повноту даних.

У результаті забудовники, за словами Кудрявцева, декларують будиночок площею 500 кв. м, а потім будують хмарочос. “Ми можемо виписати припис на заборону будівництва, але інспекція не має силових функцій, щоб фізично зупинити будівництво або знести самобуд”,— нарікає голова інспекції.

Щоб розв’язати проблему, ДАБІ ініціювала розробку законопроекту про поширення процедури отримання дозволів на будівництво об’єктів середньої складності. Крім того, в межах децентралізації частина повноважень ДАБІ перейде в КМДА. Зараз у Києві йде процес створення власної інспекції, яка видаватиме дозволи на будівництво, реєструватиме декларації та контролюватиме роботи, уточнює Кудрявцев.

Усе це, кажуть експерти, не розв’яже проблем із уже наявними об’єктами, — ними мають опікуватися правоохоронці.

У Генпрокуратурі НВ підтвердили: в єдиному держреєстрі досудових розслідувань є кілька справ щодо столичних будівництв. Але на якому етапі вони, ні в ГПУ, ні в Нацполіції не уточнили.

Петровець з Київради вважає, що найкращим виходом для інвесторів стала б експертиза недобудов, яку має провести КМДА. Потім їх слід було б передати на баланс відповідальним забудовникам, щоб вони за якийсь додатковий відсоток від інвесторів завершили будинки. Поки за цю ідею столична влада не взялася.

“Але зараз головне завдання — не допустити нових незаконних будівництв”,— резюмує депутат.

Правда України

Хакери активно використовують майбутню Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро

hak-fak

Кіберзлочинці активно використовують майбутню Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро з метою обману користувачів і крадіжки у них грошей і персональних даних. Більшість з них використовують шкідливий спам і підроблені сервіси з продажу квитків на головний спортивний захід року.

Відзначається, що спам-листи створюються за тим же принципом, що і розсилки, націлені на вболівальників Чемпіонату Європи з футболу. Як правило, подібні повідомлення містять DOC- або PDF-вкладення, в яких повідомляється, що електронна адреса користувача, обрана випадковим чином з мільйонів інших, перемогла у лотереї, присвяченій Олімпіаді. Для отримання виграшу пропонується вислати дані банківської картки.

Інший ефективний інструмент для витягування грошей – підроблені сервіси з продажу квитків на Олімпійські ігри. Шахраї дають запит на всю інформацію по банківській карті нібито для оплати квитків, а потім використовують її для крадіжки грошей з рахунку жертви. Причому зроблено подібні сервіси настільки якісно, що іноді розпізнати підробку не можуть навіть досвідчені користувачі. Для додання їм більшої переконливості зловмисники часто купують найдешевші і прості сертифікати SSL, які дозволяють забезпечити передачу даних між веб-сервером і браузером по захищеному протоколу і поставити викликає префікс https на початку адресного рядка, щоб викликати довіру.

Правда України

Не довго музика грала – банк Михайлівський віднесено до категорії неплатоспроможних

bank-myhailivski

“Банк Михайлівський” віднесено до категорії неплатоспроможних. Відповідну унформацію опублікував Національний банк Українина свої сторінці.

“Відповідно до вимог статті 76 Закону України “Про банки і банківську діяльність” 23 травня 2016 року Правління Національного банку України прийняло рішення № 14 “Про віднесення Публічного акціонерного товариства “Банк Михайлівський” до категорії неплатоспроможних”, – йдетсья у повідомленні.

Епопея навколо банку “Михайлівський” може закінчитися на цьому тижні. І закінчитися тимчасовою адміністрацією і статусом “неплатоспроможного”. Чому один з лідерів сегмента споживчого кредитування може покинути ринок?

Ще не так давно обговорювалося питання його порятунку через механізм злиття з іншою фінустановою, ще одним з лідерів на ринку споживчого кредитування – Платинум Банком. Але як стверджують джерела всередині “Михайлівського”, питання повноцінного злиття вже не розглядається – кращі активи банку будуть продані, а решта відійде до Фонду гарантування.

Переговори між Борисом Кауфманом, який контролює “Платинум”, і Віктором Поліщуком, власником мережі “Ельдорадо” і банку “Михайлівський”, тривали до середи минулого тижня. Результатом їх стали ряд домовленостей, частково відразу ж проявилися в звільненні глави правління “Михайлівського” Ігоря Дорошенко і подальшому його призначення головним виконавчим директором кіпрської PT PLATINUM PUBLIC LIMITED, яка виступає власником Платинум Банку.

В результаті основним сценарієм є банкрутство “Михайлівського” і виведення з нього працюючих активів на баланс Платинум Банку.

За останніми даними НБУ, активи фінустанови становили 2,95 млрд грн (на 1 квітня 2016 року), а на депозитних рахунках клієнтів знаходилося 2,14 млрд грн (з них 1,53 млрд – вклади фізичних осіб).

Не так давно Ігор Дорошенко переконував нас, що проблем у банку немає і всі інші розмови – це лише підступи конкурентів. Зараз же він намагається уникати спілкування з пресою.

“Уже минулого тижня банк не міг виконувати цілий ряд нормативів НБУ. При цьому це було схоже на сплановане банкрутство”, – говорить один з банкірів. Станом на 1 квітня у банку було 360 млн грн в грошових коштах, зараз же ця сума значно скоротилася.

При цьому, як стверджує джерело в банку, шуму в “Михайлівському” на цьому тижні було чимало. Дуже частим гостем в кабінеті Дорошенко був інший опальний банкір – Дмитро Зінков, який зараз очолює наглядову раду Платинум Банку (а до цього керував двічі банкрутом – банком “Надра”). Результатом цих зустрічей (сам Зінков поки не прокоментував ситуацію) стали дії, які побічно можуть вказувати на швидке виведення банку з ринку. А саме – дроблення депозитів і збільшення пасивної частини балансу за допомогою фінансової компанії (перекидання зобов’язань на баланс банку). Крім того, за нашою інформацією, банк міг почати процес переоцінки робочого кредитного портфеля (привласнення нижчої категорії якості) для того, щоб в подальшому перепродати його з істотним дисконтом (10-20% від номіналу).

А працюючий портфель кредитів у “Михайлівського” є. На відміну від кредитів юросіб (1,56 млрд грн), споживчі кредити (583 млн грн) генерують хороший грошовий потік. Саме цей ласий шматок хотіли отримати Кауфман і Грановський. Платинум Банку, який також відчуває проблеми, необхідна ліквідність, крім того, банк систематично порушує нормативи Н7-Н9 (нормативи кредитного ризику) і близький до порушення норматив Н6 (короткострокова ліквідність).

Банк “Михайлівський” був створений під час останньої хвилі появи нових банків – в червні 2013-го. Метою його створення було кредитування клієнтів мережі “Ельдорадо”.

“Банк, який генерує грошовий потік, це дуже хороша модель. Правда, і ризикована. Займатися зараз споживчим кредитуванням небезпечно, хоча банкіри стверджують, що рівень прострочення за такими позиками дуже невисокий”, – говорив глава одного з банків з іноземним капіталом.

“На сьогоднішній день споживче кредитування – це, напевно, єдина бізнес-модель, яка здатна працювати на такому ринку божевільних ставок (25% і вище по залученню депозитів)”, – говорив раніше Дмитро Зінков.

Однак повністю на фізичних клієнтів банк Поліщука так і не переключився. Кредитний портфель споживчих кредитів ніколи не досягав навіть половини активів – решта грошей йшли на позики бізнесу. Як правило, це були кредити компаніям, так чи інакше пов’язаним з акціонером банку. При цьому “Михайлівський” був агресивний на ринку депозитів – він пропонував чи не найкращі умови за ставками для клієнтів (25%). Висока ціна фондування вимагала високої рентабельності активів. У сегменті споживчого кредитування цього можна було досягти. Так, за останніми даними НБУ, рентабельність активів банку була трохи вище 11%. До слова, це найвищий показник на банківському ринку.

“Як і у багатьох банків такого роду, їх фінзвітність виглядає непогано. При валюті балансу 2,9 млрд корпоративний портфель кредитів (1,6 млрд) має нуль прострочення, резерви – 3,9%”, – констатує банківський аналітик ICU Михайло Демків.

При цьому бажання рятувати банк або проводити повноцінне об’єднання, мабуть, у акціонерів не було. “Пропозиція Кауфмана не припускала альтернативи, хоча Поліщук б вийшов з угоди не з нулем. Але відмовившись, міг би втратити свою частину в бізнес-центрі “Гулівер”, – розповідає джерело, близьке до переговорів.

“Ми самі дивилися на ряд портфелів “Михайлівського”, але ще 2 тижні тому нам повідомили, що покупець на них знайдений”, – додає один з банкірів.

У разі визнання банку неплатоспроможним зобов’язання по кредитах до 200 тис. грн на себе візьме Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. А це близько 1,2-1,3 млрд грн. Все, що вище цієї суми, як і в інших випадках, компенсуватися буде в останню чергу (або не буде зовсім).

“Ті, хто гналися за наживою і довіряли невеликому спірному банку гроші під 25% і вище, заплатять за свій ризик. Як і у випадку з валютними кредитами, їх це повинно змусити уважніше дивитися на банк, в який вони несуть гроші. Проте швидше за все вони просто перестануть довіряти всій банківській системі. На жаль, з фінансовою грамотністю населення в Україні все погано “, – нарікає все той же глава банку з іноземним капіталом.

Крім того, клієнти, що брали кредити, можуть зіткнутися зі зміною сторін контракту – виплачувати по позиках необхідно буде вже новому банку. А це може в свою чергу призвести до збільшення відсотка прострочення по кредитах.

Якщо інформація про виведення капіталу і шахрайство буде підтверджена НБУ і правоохоронними органами, менеджменту банку і його власнику доведеться відповідати всім своїм майном. Однак з часів посилення відповідальності власників фінустанов в Україні ще не було жодного прецеденту, коли акціонера визнали винним.

“Ми підготували більше сотні пакетів документів для Генпрокуратури. По жодному з них ще немає результату. І це питання не до НБУ, а до слідчих і суддів”, – говорив раніше Олександр Писарук, екс-перший заступник глави Національного банку.

Тепер же можна поставити резонне питання новому генпрокурору Юрію Луценко: коли прокуратура почне доводити до суду справи акціонерів банку? Або такі схеми банкрутства банків можуть брати на озброєння й інші банкіри?

Правда України

Товстозадий даунбасовець і алкоголік філатов одночасно служить коломойському і путлєру

filatov

Товстозадий даунбасовець філатов одночасно служить коломойському і путлєру.

Міський голова міста Дніпропетровська, яке Верховна Рада ухвалила перейменувати на Дніпро, звернувся до спікера ВР Андрія Парубія з проханням не підписувати відповідну постанову. Про це повідомляється на сайті міськради.

За словами Бориса Філатова, зміна назви міста не на часі, і багато людей не розуміють, що відбувається.

“Єдине, що залишається міському голові, – просити пана Парубія не підписувати цю постанову. Я звернувся до нього з таким проханням. Подивимося, чи виконає”, – сказав Філатов.

Також він повідомив, що міська влада звернулася до Кабміну та відповідних державних інституцій з проханням дати роз’яснення, що робити з перейменуванням. На думку мера, зараз навколо перейменування відбувається багато спекуляцій, деякі політики називають “космічні” суми, які доведеться витратити місту у зв’язку зі зміною назви. Втім, за словами Бориса Філатова, про мільйони не йдеться.

“Я збирав апаратну нараду, де були дані розпорядження відповідним службам – відпрацювати максимально комфортний і економний режим для наших земляків, щоб вони не витратили ні копійки на перейменування”, – заявив мер.

Філатов також зазначив, що до прийняття бюджету на наступний рік Дніпропетровськ буде залишатися Дніпропетровськом, як це прописано в законі України “Про географічні назви”. Зокрема в ст. 7 цього закону говориться, що перейменування географічних об’єктів набирає чинності одночасно з набранням чинності державного та місцевих бюджетів, оскільки в кошторис повинні бути закладені гроші на зміну назви.

Журналістам Філатов пояснив, що киплячі з приводу перейменування пристрасті підігріваються з обох сторін. “З одного боку політики нестримно піаряться на цій темі, з іншого боку – є гарячі голови, громадські активісти, які ходять по місту і ламають стели. Тому я звернувся до територіальної громади, щоб якось пристрасті вляглися… Я звернувся до голови ВР, як я розумію, постанову ще не опубліковано. Є ще проблема. Депутати не думали про закон України щодо географічних назв, де зазначено, що рішення про перейменування вступають в силу з прийняттям нового бюджету. Ми будемо звертатися до Мінфіну і Кабміну, щоб зрозуміти, коли перейменування вступить в силу. У мене є відчуття, що Дніпропетровськ ще побуде Дніпропетровськом досить довго”, – сказав Філатов.

Нагадаємо, 19 травня Рада змінила назву з Дніпропетровська на Дніпро, в парламенті вже зареєстровано законопроект, який скасовує перейменування. Міський голова Борис Філатов прогнозував, що витрати, пов’язані з перейменуванням Дніпропетровська, складуть 700-800 тис. грн.

Зазначимо, у квітні 2015 р. Верховна Рада України прийняла закон про засудження комуністичного та нацистського режимів. За даними Українського інституту національної пам’яті, нові назви у зв’язку із дією закону повинен отримати 941 населений пункт.

Правда України

12 міжнародних стандартів в галузі туризму та гостинності вводяться в Україні

tourism_ua

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України найближчим часом має намір внести в державний план стандартизації перелік основних міжнародних стандартів в сфері туризму.

“Уже в кінці травня в державний план стандартизації будуть внесені 12 міжнародних і європейських стандартів в галузі туризму та гостинності”, – написав директор департаменту туризму і курортів МЕРТ Іван Ліптуга на своїй сторінці в соціальній мережі.

За його словами, таке рішення прийнято 18 травня 2016 року у спільній нараді профільного департаменту і департаменту технічного регулювання МЕРТ з главами технічних комітетів і національним органом стандартизації – ДП “УкрНДНЦ”.

“Імплементація єдиних міжнародних стандартів ISO та EN дозволить підвищити якість надання послуг в сфері туризму, сприятиме прозорості дозвільної та ліцензійної систем, зниження корупційних ризиків, а також дозволить більш ефективно захищати права споживачів туристичних послуг”, – відзначає І.Ліптуга.

За його даними, затверджені до впровадження стандарти встановлюють критерії якості щодо діяльності інформаційних туристичних офісів (ISO 14785), роботи туристичних сервісів на природоохоронних територіях (ISO 18065 до: 2015), менеджменту пригодницького та екологічного туризму (ISO 21101: 2014 і ISO 13009 до: 2015) , а також професійної підготовки та кваліфікаційних програм для гідів та екскурсоводів (EN 15565 2008).

Як повідомляється на сайті МЕРТ, в Україні міжнародних стандартів у сфері туризму будуть впроваджені шляхом їх адаптації в систему національного законодавства.

Правда України

Європейський парламент проаналізує ситуацію, пов’язану із збанкрутілими українськими банками

europarlament

Місія Європейського парламенту по бюджетному контролю має намір проаналізувати ситуацію, пов’язану із збанкрутілими українськими банками.

“Що стосується питання про 72 банки, які збанкрутували … Ми займаємося цим питанням в Брюсселі, перевіримо всі факти і зробимо відповідні висновки”, – заявила голова місії Європарламенту по бюджетному контролю Інге Гріссле.

Вона повідомила, що питання про банкрутство 72 банків обговорювалося в ході зустрічей місії Європарламенту в Україні.

“Ми обговорили банкрутство 72 банків останнім часом і куди зникли гроші, які ніхто не може знайти”, – сказала І.Гріссле.

За її словами, в Україні є прогрес в боротьбі з корупцією і проводяться реформи, проте останнім часом швидкість реформ сповільнилася.

“Ми констатували зниження швидкості реформ. З макроекономічної допомоги ще не виконані умови для надання EUR800 млн, вони ще чекають виконання відповідних зобов’язань з української сторони”, – сказала вона.

І.Гріссле підкреслила, що для місії Європарламенту по бюджетному контролю важливо, щоб реформи були продовжені. При цьому вона нагадала, що Україна отримує транші фінансової допомоги у виконанні конкретних зобов’язань.

За словами І.Гріссле, євромакрофінансова допомога Україні становить EUR3,4 млрд, EUR800 млн надається на двосторонній розвиток і підтримку, EUR500 млн – на регіональний розвиток, EUR50 млн – на підвищення стабільності, EUR60 млн складає гуманітарна допомога.

Вона повідомила, що місія Європарламенту по бюджетному контролю, вперше прибула в Україну, зустрілася з народними депутатами, представниками громадськості, антикорупційних агентств і органів.

І.Гріссле наголосила на необхідності продовження реформ, щоб вони не залишалися на папері, а також реалізацію нових антикорупційних законів, які прийме український парламент.

Правда України

Балтийские берега + конкурс Евровиденье 2016 года

evrovision2016

Евровидение – с 1956 года самое популярное неспортивное мероприятие в мире! Аудитория составляет более 600 миллионов зрителей!

Станьте и Вы частью легендарного шоу! Окажитесь в числе счастливчиков, которые смогут присутствовать на одном из ярчайших шоу 2016 года в мире!
Мы уже позаботились о входных билетах и забронировали наиболее зрелищные места за разумную цену, чтобы вы смогли поддержать нашу страну на Евровидении!

Джамала представляет Украину на втором полуфинале. Именно шоу жюри второго полуфинала вы сможете увидеть. Места в фанзоне !

Красочное шоу! Непередаваемые ощущения! Мировое шоу с вашим участием!
Возможно в этом году Вы станете свидетелем того, как рождается новая мировая звезда.

И увидеть это все вы сможете в одном из самых интересных городов мира – в Стокгольме!!!

Экскурсия по Таллину и Стокгольму в стоимости тура!!!

День 1. Львов
08.30 Сбор на экскурсию на Львовском ж.д. вокзале.
09:00 Автобусная экскурсия по Львову “Только во Львове…”. Мы увидим и остановимся на фото паузу возле Церкви Святого Юра, проедем по улочкам Старого Львова, совершим небольшую пешеходную прогулку по центру древнего града, подъедем к Высокому замку и по улице Личаковской закончим нашу экскурсию на вокзале.
13.30 Для туристов, НЕ желающих посещать экскурсию- сбор на Львовском ж.д. вокзале. Трансфер на Терминал «А».
14:30 Отправление в тур осуществляется с Комплекса Терминал «А». Пересечение границ.
Ночной переезд в Эстонию.

День 2. Таллин – Стокгольм
Нас приглашает «Рыцарь Балтийского моря – Таллин». Его история началась более 850 лет назад. Столица Эстонии – это город-музей под открытым небом. С первых минут нам становится ясно, что мы попали в другую эпоху. Таллин совместил в себе старинные площади, современные высотные отели, огромное количество зелени и живописный порт. Свободное время. Можно посетить (оплата по меню) пивоварню Beer House, чесночный ресторан Balthasar, рестораны со средневековой кухней Peppersack , Kuldse Notsu Körts. Ресторан “Old Hansa”. Выезд в Украину.
18:00 – Отплытие в Стокгольм на пароме. Ночлег на пароме.
Красивый лайнер идеально подходит для круизных путешествий -это настоящий город на воде который сделает ваше путешествие незабываемым. Шикарные рестораны, уютные, современные кафе и стильные бары, магазины, в которых можно приобрести все, что вашей душе угодно. Сытно поесть и посмотреть феерические танцевальные шоу. Для тех, кто любит сам потанцевать обустроена дискотека. На борту судна оборудована прекрасная игровая комната.
Последние 2 часа перед Стокгольмом паром идет через архипелаг. Швеция насчитывает более 20 тысяч островов, некоторые из них могут быть не более 100 кв.метров. Паром буквально лавирует между островами и маяками, отдельные острова обходит буквально в 50-100 метрах от борта.
Вы можете совместить Вашу поездку в Швецию с праздничной атмосферой на пароме!!!

День 3. Стокгольм
Завтрак на пароме (оплачивается дополнительно). 09:30 – прибытие в Стокгольм.
Стокгольм – столица Швеции, известная не только своей красотой, но и тем, что является самым большим городом в Скандинавии. Мы хотели в сказку… и поэтому мы здесь. Пешеходная экскурсия по центральной части города «Gamla Stan –сердце Стокгольма». Откуда возникло название Старый город? Средневековые улочки и площади здесь имеют особую магию. Прогуливаясь по ним, с головой окунемся в атмосферу уникальных и неповторимых архитектурных сооружений, соборов, памятников и скульптур, которые сохранили память о множестве исторических событий, тайн и загадок, поразительных историй и удивительных фактов. Свободное время. Для желающих экскурсии на выбор:
День 3 – Стокгольм Автобусная экскурсия с фотопаузами «Город на воде – Стокгольм» (18€/10€). Королевский дворец, набереженая озера Мелерен, фото на фоне озера и Ратуши. Мы поднимемся на обзорную площадку, откуда откроется панорамный вид на город, увидим дом, в котором Нобель изобрел динамит, Оперный театр на острове Юргарден, посольский квартал, сделаем замечательные фотоснимки.

«Стокгольмская Ратуша» (13€+билет). Это не только место заседаний правительства города, но и место проведения знаменитого Нобелевского банкета.
«Тайный Фрегат Vasa» (18€+вх билет). Нас ждет единственный в мире сохранившийся до наших дней корабль 17-го века. Он должен был олицетворять..

Славутич-Тур

SeLLines

Тепер чиновників усіх рівнів на роботу братимуть лише за конкурсом

chynovnyky-ua

З 1 травня набирає чинності новий закон про держслужбу. Він вже змусив похвилюватися багатьох чиновників, які буквально пороги оббивали, щоб до його вступу в силу встигнути влаштуватися на державну службу.

Оскільки нові правила передбачають, що чиновників усіх рівнів на роботу братимуть за конкурсом. Тепер їх розділять на три групи: А, Б, В, і дев’ять рангів (по три в кожній групі). В групу А увійдуть чиновники вищої ланки (заступники міністрів, керівники Апарату президента, члени ЦВК, уповноважені президента), Б — керівники підрозділів Кабміну, АП, апарату Ради, заступники губернаторів, голови районів. Група В — всі інші.

Вже не будуть держслужбовцями працівники патронатної служби: прес-секретарі, фотографи, радники. Більше того, щоб стати чиновником, потрібно буде обов’язково відмовитися від політичної діяльності і вийти з партії.

«Тотального звільнення і нового набору на службу не планується. Конкурс передбачений тільки для відкритих вакансій. Але в подальшому проходити його будуть абсолютно всі, включаючи держсекретарів і губернаторів. Система така ж, як була під час виборів директора НАБУ», — говорить Сергій Сорока.

Змінюється і порядок нарахування зарплат: поступово зменшується частка премій і надбавок, а частка окладів зростає. Через два роки оклад повинен займати до 70% нарахованого, а не 30%, як зараз. Наприклад, міністри будуть отримувати 12 061 грн, їхні заступники — 11 200 грн, глава області 10 333 грн, його заступник — 9477 грн, глава району — 8615 грн, його заступник — 7754 грн.

Також з 1 травня держслужбовці зможуть претендувати на додаткову відпустку, пропрацювавши на службі п’ять років, а не 10, як зараз. Їм дадуть один день за кожний наступний рік, але не більше 15 днів. Ця відпустка нічим не відрізняється від стандартної 30-денної щорічної відпустки, її можна брати цілком або частинами. Таким чином, в сумі чиновники з пристойним стажем роботи зможуть відпочивати 45 днів у році.

При цьому якщо їх несподівано відкличуть на роботу, то держава компенсує витрати на придбані заздалегідь квитки, оплачений готель або викуплену, але невикористану путівку.

Правда України

В середньому зарплата українських заробітчан у Польщі досягає 13 тис. грн.

ua-polska

В середньому зарплата українських заробітчан у Польщі досягає 2000 злотих після відрахування всіх податків і медичної страховки.

Ця сума приблизно дорівнює 460 євро, або 13 тис. грн. Такі дані надав Національний банк Польщі.

При цьому, приміром, люди, які працювали у сфері домашньої допомоги, отримували до 1800 злотих (близько 11,5 тис. грн) “чистими”, а будівельники – 2700 злотих (близько 17,3 тис. грн).

Також у відомстві стверджують, що в Польщі заробітчани витрачають близько третини заробленого, а решту відправляють в Україну.

Всього українці заробили в сусідній країні близько 8,4 млрд злотих, або 2 млрд євро (пр. 56,6 млрд грн).

Як повідомлялося, в період з січня по листопад 2015 року Польща видала іноземцям 720 тисяч дозволів на працевлаштування, 98% з яких припадає на українців. Більшість працівників – це люди з прикордонних сіл або ті, хто працює в Польщі сезонно.

Правда України

До осені 2016 року на Кільцевій дорозі відкриють автостанцію “Теремки”

autostancia

До осені на Кільцевій дорозі планують відкрити автостанцію “Теремки”. Відповідне рішення прийняли депутати комісії Київради з питань транспорту, зв’язку і реклами.

Про це заявив голова комісії Олексій Окопний, повідомляється на сайті Київради.

Автовокзал відкриють за адресою: Кільцева дорога, 1-К. Він розвантажить дороги столиці, убезпечить від ДТП та перевезення пасажирів “маршрутниками”-нелегалами.

“Це буде найсучасніша автостанція в столиці. Ми залучили міжнародних експертів і використали передові технології. Також планується, що від автостанції курсуватиме безкоштовний автобус до метро. Сподіваюся, що офіційно відкриємо автостанцію вже влітку”, – сказав Окопный.

На автостанції “Теремки” буде 20 платформ. Її пропускна здатність становитиме 8500 пасажирів на добу, кількість запланованих рейсів – 213. Зал очікування зможе вмістити 400 пасажирів.

Правда України

У Швейцарії працює 53% закордонних топ-менеджерів, на 10% вище рівня 2014 року

shveycariya

В середньому в світі частка керівників-іноземців торік склала близько 17%, у Швейцарії таких закордонних топ-менеджерів в 2015 році було 53%, що на 10% вище рівня 2014 року.

Таких висновків дійшли експерти компанії PricewaterhouseCoopers (PwC) в рамках дослідження 2015 CEO Success Study.

Близько 16,6% компаній у світі вирішили змінити керівництво в минулому році. В Швейцарії цей показник вищий – близько 17,6%. Як повідомляє швейцарське російськомовне видання «Наша газета», у третини компаній, які попрощалися з CEO, відставки відбувалися до закінчення терміну контракту, а 58,1% звільнень були плановими.

Найчастіше управлінців міняли в банках і страхових компаніях – торік керівників «оновили» 21,1% таких закладів.

На думку директора швейцарського підрозділу PwC Алекса Костера, багато великих швейцарських компаній в минулому році опинилися у тяжкій фінансовій ситуації і вирішили зробити ставку на «зовнішніх» директорів.

Що стосується частки жінок на керівних постах, у Швейцарії та сусідніх Німеччині та Австрії показник склав 2,2% порівняно з 10,3% у 2014-му.

В масштабах планети серед 359 нових CEO виявилося лише 10 жінок – це найнижча цифра з 2011 року.

Правда України

Проектований екзафлопсний суперкомп’ютер буде містити сотні мільйонів обчислювальних ядер

supercomp

Сполучені Штати ведуть розробку надпотужної обчислювальної системи, продуктивність якої повинна буде перевищити позначку в 1 экзафлопс, або 1000 петафлопс.

Відповідно до нинішньої редакції рейтингу Тор-500, найшвидшим суперкомп’ютером у світі є створена в КНР система Tianhe-2. Цей комплекс, змонтований в Національному суперкомп’ютерному в центрі Гуанчжоу, володіє швидкодією в 33,86 петафлопса (квадрильйонів операцій з плаваючою комою в секунду). Пікова продуктивність становить 54,9 петафлопса.

Найпотужнішим суперкомп’ютером США є система Titan, встановлена в Оукриджській національній лабораторії Міністерства енергетики США. Цей комплекс показує швидкодію в 17,59 петафлопса, а пікова продуктивність досягає 27,11 петафлопса.

Проектований екзафлопсний суперкомп’ютер буде містити сотні мільйонів обчислювальних ядер. Він зможе виконувати більше квинтильона операцій з плаваючою комою в секунду.

Настільки потужна система потребуватиме від 20 до 30 МВт енергії, що порівнянно з ресурсами невеликої електростанції. Для розміщення стійок з обладнанням потрібна величезна площа.

У поточному році на створення екзафлопсного суперкомп’ютера влада США виділить близько $300 млн. Дещо більша сума буде надана у 2017-му. Загальні ж витрати на розробку комплексу складуть близько $3 млрд. Ввести його в експлуатацію планується до 2023 року.

Сполучені Штати ведуть розробку надпотужної обчислювальної системи, продуктивність якої повинна буде перевищити позначку в 1 экзафлопс, або 1000 петафлопс.

Відповідно до нинішньої редакції рейтингу Тор-500, найшвидшим суперкомп’ютером у світі є створена в КНР система Tianhe-2. Цей комплекс, змонтований в Національному суперкомп’ютерному в центрі Гуанчжоу, володіє швидкодією в 33,86 петафлопса (квадрильйонів операцій з плаваючою комою в секунду). Пікова продуктивність становить 54,9 петафлопса.

Найпотужнішим суперкомп’ютером США є система Titan, встановлена в Оукриджській національній лабораторії Міністерства енергетики США. Цей комплекс показує швидкодію в 17,59 петафлопса, а пікова продуктивність досягає 27,11 петафлопса.

Проектований екзафлопсний суперкомп’ютер буде містити сотні мільйонів обчислювальних ядер. Він зможе виконувати більше квинтильона операцій з плаваючою комою в секунду.

Настільки потужна система потребуватиме від 20 до 30 МВт енергії, що порівнянно з ресурсами невеликої електростанції. Для розміщення стійок з обладнанням потрібна величезна площа.

У поточному році на створення екзафлопсного суперкомп’ютера влада США виділить близько $300 млн. Дещо більша сума буде надана у 2017-му. Загальні ж витрати на розробку комплексу складуть близько $3 млрд. Ввести його в експлуатацію планується до 2023 року.

Правда України