12 міжнародних стандартів в галузі туризму та гостинності вводяться в Україні

tourism_ua

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України найближчим часом має намір внести в державний план стандартизації перелік основних міжнародних стандартів в сфері туризму.

“Уже в кінці травня в державний план стандартизації будуть внесені 12 міжнародних і європейських стандартів в галузі туризму та гостинності”, – написав директор департаменту туризму і курортів МЕРТ Іван Ліптуга на своїй сторінці в соціальній мережі.

За його словами, таке рішення прийнято 18 травня 2016 року у спільній нараді профільного департаменту і департаменту технічного регулювання МЕРТ з главами технічних комітетів і національним органом стандартизації – ДП “УкрНДНЦ”.

“Імплементація єдиних міжнародних стандартів ISO та EN дозволить підвищити якість надання послуг в сфері туризму, сприятиме прозорості дозвільної та ліцензійної систем, зниження корупційних ризиків, а також дозволить більш ефективно захищати права споживачів туристичних послуг”, – відзначає І.Ліптуга.

За його даними, затверджені до впровадження стандарти встановлюють критерії якості щодо діяльності інформаційних туристичних офісів (ISO 14785), роботи туристичних сервісів на природоохоронних територіях (ISO 18065 до: 2015), менеджменту пригодницького та екологічного туризму (ISO 21101: 2014 і ISO 13009 до: 2015) , а також професійної підготовки та кваліфікаційних програм для гідів та екскурсоводів (EN 15565 2008).

Як повідомляється на сайті МЕРТ, в Україні міжнародних стандартів у сфері туризму будуть впроваджені шляхом їх адаптації в систему національного законодавства.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: