Товстозадий даунбасовець і алкоголік філатов одночасно служить коломойському і путлєру

filatov

Товстозадий даунбасовець філатов одночасно служить коломойському і путлєру.

Міський голова міста Дніпропетровська, яке Верховна Рада ухвалила перейменувати на Дніпро, звернувся до спікера ВР Андрія Парубія з проханням не підписувати відповідну постанову. Про це повідомляється на сайті міськради.

За словами Бориса Філатова, зміна назви міста не на часі, і багато людей не розуміють, що відбувається.

“Єдине, що залишається міському голові, – просити пана Парубія не підписувати цю постанову. Я звернувся до нього з таким проханням. Подивимося, чи виконає”, – сказав Філатов.

Також він повідомив, що міська влада звернулася до Кабміну та відповідних державних інституцій з проханням дати роз’яснення, що робити з перейменуванням. На думку мера, зараз навколо перейменування відбувається багато спекуляцій, деякі політики називають “космічні” суми, які доведеться витратити місту у зв’язку зі зміною назви. Втім, за словами Бориса Філатова, про мільйони не йдеться.

“Я збирав апаратну нараду, де були дані розпорядження відповідним службам – відпрацювати максимально комфортний і економний режим для наших земляків, щоб вони не витратили ні копійки на перейменування”, – заявив мер.

Філатов також зазначив, що до прийняття бюджету на наступний рік Дніпропетровськ буде залишатися Дніпропетровськом, як це прописано в законі України “Про географічні назви”. Зокрема в ст. 7 цього закону говориться, що перейменування географічних об’єктів набирає чинності одночасно з набранням чинності державного та місцевих бюджетів, оскільки в кошторис повинні бути закладені гроші на зміну назви.

Журналістам Філатов пояснив, що киплячі з приводу перейменування пристрасті підігріваються з обох сторін. “З одного боку політики нестримно піаряться на цій темі, з іншого боку – є гарячі голови, громадські активісти, які ходять по місту і ламають стели. Тому я звернувся до територіальної громади, щоб якось пристрасті вляглися… Я звернувся до голови ВР, як я розумію, постанову ще не опубліковано. Є ще проблема. Депутати не думали про закон України щодо географічних назв, де зазначено, що рішення про перейменування вступають в силу з прийняттям нового бюджету. Ми будемо звертатися до Мінфіну і Кабміну, щоб зрозуміти, коли перейменування вступить в силу. У мене є відчуття, що Дніпропетровськ ще побуде Дніпропетровськом досить довго”, – сказав Філатов.

Нагадаємо, 19 травня Рада змінила назву з Дніпропетровська на Дніпро, в парламенті вже зареєстровано законопроект, який скасовує перейменування. Міський голова Борис Філатов прогнозував, що витрати, пов’язані з перейменуванням Дніпропетровська, складуть 700-800 тис. грн.

Зазначимо, у квітні 2015 р. Верховна Рада України прийняла закон про засудження комуністичного та нацистського режимів. За даними Українського інституту національної пам’яті, нові назви у зв’язку із дією закону повинен отримати 941 населений пункт.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: