Юлія Тимошенко та декілька народних депутатів ведуть інформаційну кампанію проти НБУ

tymoshenko-nbu

Лідер політичної партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко та декілька народних депутатів ведуть інформаційну кампанію проти регулятора і маніпулюють фактами для одержання політичної вигоди.

Про це йдеться у зверненні голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

“Вже понад місяць НБУ перебуває під спланованою політичною інформаційною атакою.

Лідер політичної партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко, яка збирає вкладників збанкрутілих банків на мітинги, відверто обманює українців. Цифри та факти, якими вона послуговується у своїх виступах та агітматеріалах, не відповідають дійсності та не витримують ніякої критики”, – заявила Гонтарева.

За її словами, до Тимошенко приєдналися декілька народних депутатів, які намагаються дестабілізувати економічну ситуацію, аби використати це у власних політичних цілях.

“Популістські гасла вигідні і для власників збанкрутілих банків. Їм Нацбанк завадив проводити схемні операції, виводити кошти з банків, продовжувати кредитувати депозитами вкладників виключно свій бізнес. І при цьому вони не хочуть повертати борги”, – йдеться у зверненні.

Гонтарева зазначає, що негативні наслідки емісії, яка пропонується політиками, відчують на собі десятки мільйонів українців.

“За сьогоднішніх умов це спровокує стрімке зростання цін на продукти та послуги, знецінення гривні, здорожчання імпортних товарів (у першу чергу медикаментів та палива). І вже ніхто з міжнародної спільноти не підтримає Україну та не допоможе нам”, – наголошує голова НБУ.

“Ми закликаємо депутатський корпус припинити політичні інсинуації та працювати разом із нами над реформою фінансового сектору. Ухвалюйте закони, які будуть кориснішим ніж тисячі політичних гасел, десятки мітингів та сотні виступів на ток-шоу. Кожен має сумлінно виконувати свою роботу”, – закликала Гонтарева.

Глава НБУ просить українців не піддаватися на маніпуляції.

“Вимагаймо разом від політиків виконувати свою роботу – ухвалювати важливі для країни закони, а від акціонерів збанкрутілих банків – повернути кошти вкладників та держави. В економіці немає місця популізму!”, – підсумувала вона.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: