В Україні розпочався Всесвітній тиждень імунізації

У Києві розпочався глобальний Тиждень імунізації. Його ініціатором виступила громадська організація «Батьки за вакцинацію» за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Упродовж тижня, до 30 квітня, в Києві розповідатимуть про важливість профілактики інфекційних захворювань за допомогою щеплень.

На прес-конференції з нагоди початку акції заступник міністра охорони здоров’я України Оксана Сивак зазначила, що у 2017 році в Україні є достатньо вакцин для планових щеплень.

«Ми готові забезпечити 100% ампул для новонароджених, крім того, у нас є кошти, щоб придбати додаткові вакцини для дітей, які з тих чи інших причин, не зробили щеплення раніше», – сказала вона.

За словами Оксани Сивак, у 2016 в Україні було лише 46% вакцинованих дітей при стандарті 95%. У 2017 році, станом на кінець березня, вже вакцинувалися: проти кору – 24,8%, БЦЖ – 21,6%, гепатиту B – 19%, поліомієліту – 13,9%, АКДП – 13,2%. «Ми очікуємо зростання кількості вакцинованих на 7-8% щомісяця», – додала вона. 

Головний епідеміолог МОЗ Ірина Колесникова називає найбільшими загрозами для України наразі кір і кашлюк. Є ризик повторення спалаху епідемії поліомієліту, заявляє голова національного комітету «Поліо Плюс» в Україні Сергій Завадський. «Незважаючи на всі зусилля, охоплення 95% щепленнями проти поліо досі недосяжне», – зазначив він.

Кампанія вакцинації проти поліомієліту тривала в Україні у 2015-2016 роках. Навесні 2016 року Всесвітня організація охорони здоров’я заявила про кінець епідемії поліомієліту в Україні.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: