Український омбудсмен офіційно звернувся до Росії щодо голодування в анексованому Криму ув’язненого Лугіна – Чаплига

Секретаріат уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надіслав листа російському омбудсмену щодо ув’язненого Андрія Лугіна, котрий голодує в анексованому Криму. Про це повідомляє проект Радіо Свобода «Крим.Реалії», посилаючись на представника секретаріату Михайла Чаплигу.

За його словами, офіс уповноваженого працює наразі над передачею Україні ще однієї партії засуджених, котрі є її громадянами і хочуть відбувати покарання на материку.

«Ми, зі свого боку, направили вчора звернення на ім’я російського омбудсмена, для того, щоб розібратися в цій ситуації (передачі Андрія Лугіна – ред.) і почати наступний етап переговорів з приводу того, щоб повторити процедуру, як з 12 ув’язненими, яких вдалося перевести на підконтрольну Києву територію», – розповів він.

Громадянин України, екс-депутат Керченської міськради Андрій Лугін, який відбуває покарання в СІЗО Сімферополя, від понеділка, 24 квітня, оголосив сухе голодування. В оприлюдненому зверненні йдеться, що 46-річний Андрій Лугін був засуджений Апеляційним судом Криму в 2010 році. Він заявляє, що впродовж останніх трьох років підконтрольні Росії чиновники в Криму порушують його права.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: