НАСА: космічний апарат «Кассіні» надіслав найближче зображення Сатурна

Космічний апарат Національної аерокосмічної адміністрації США «Кассіні» відправив 27 квітня на Землю найближчі будь-коли отримані зображення Сатурна.

Це сталося після того, як міжпланетна станція успішно пережила перше занурення всередину кільця планети, повідомляє НАСА. Це було перше з 22 запланованих тісних зближень роботизованого зонду з незвіданим простором між хмарами Сатурна і його кільцями.

На переданих фотографіях видно закручені хмари Сатурна і масивний ураган на планеті. «Кассіні» знову проклав шлях, показуючи нам, куди наша цікавість може завести нас, якщо ми сміємо (це робити – ред.)», – сказав дослідник НАСА Джим Грін.

«Кассіні», як очікується, ще сфотографує кілька маленьких внутрішніх місяців Сатурна і вивчатиме планетні вітри, хмари, полярні сяйва і сили тяжіння. Якщо «Кассіні» переживе всі заплановані занурення через кільця, він знищить себе 15 вересня, проникнувши в негостинну атмосферу Сатурна.

Апарат «Кассіні» вивчає Сатурн упродовж 13 років в рамках спільного проекту НАСА з європейським та італійським космічними агентствами.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: