У Замковій колонії на Хмельниччині голодують ув’язнені – активіст

Більше 60 засуджених Замкової колонії у Хмельницькій області голодують із 24 квітня, повідомив Радіо Свобода голова громадської організації «Синдикат» Євген Чепелянський. За його словами, таким чином в’язні протестують проти тортур, жорстокого поводження і вимагання у них грошей з боку представників адміністрації.

«Після початку голодування, адміністрація закладу різко посилила репресії проти засуджених», – зазначив активіст.

У самій колонії ситуацію наразі не коментують.

У Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у своєму коментарі Радіо Свобода підтвердили, що й раніше були виявлені факти неналежного поводження у Замковій колонії. За їхньою інформацією, навіть після візитів до колонії представників уповноваженого та зверненнями до керівництва пенітенціарної системи змін у ситуації не відбувається.

Радіо Свобода писало про голодування в’язків Замкової колонії у 2014-му році.

Станом на вересень 2016 року у сфері управління Державної пенітенціарної служби України перебували 148 установ та 589 підрозділів кримінально-виконавчої інспекції. Також 29 установ розташовані на території Донецької та Луганської областей, що тимчасово не контролюється українською владою. В установах виконання покарань та слідчих ізоляторах, розташованих на території, що контролюється українською владою, тримається усього 60 771 людина.

Минулого року уряд ліквідував Державну пенітенціарну службу, а її повноваження передав Міністерству юстиції. Крім того, до сфери управління Мін’юсту тепер віднесені установи виконання покарань, слідчі ізолятори, навчальні заклади, заклади охорони здоров’я, підприємства установ виконання покарань.

 

 

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: