Франція обурена фактом сексуальних домагань до спостерігачки ОБСЄ з боку сепаратистів на Донбасі – заява

Дипломатичне представництво Франції засудило сексуальні домагання щодо учасниці моніторингової місії ОБСЄ на непідконтрольних Україні територіях Донецької області та погрози іншим членам групи.

Відповідну заяву за 9 травня оприлюднило французьке посольство в Україні.

«Новий інцидент стосовно патруля спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні мав місце 5 травня поблизу Петрівського (Донецька область). Спостерігачі ОБСЄ зазнали погроз з боку озброєних людей, а одна з членів місії стала жертвою сексуальних домагань. Франція рішуче засуджує будь-які перешкоди належній роботі місії ОБСЄ, зокрема зумисні і систематичні залякування на її адресу з боку сепаратистів. Відповідальні мусять бути встановлені і притягнуті до відповідальності за свої дії», – йдеться у повідомленні.

Водночас, представники відомства закликають усі сторони конфлікту забезпечувати доступ місії ОБСЄ до її зони відповідальності та виконувати Мінські домовленості.

Представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила 8 травня, що в Мінську вимагатиме оцінки факту сексуальних домагань стосовно представниці патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на непідконтрольній Україні території Донецької області.

У звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, опублікованому 6 травня, повідомлялося, що місія здійснювала моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах населених пунктів Станиця Луганська, Золоте і Петрівське. За повідомленням, там член патруля СММ жіночої статі зазнала «сексуальних домагань з боку чоловіка, озброєного автоматом (АК-47), який погрожував, що не дозволить патрулю місії рухатися в східному напрямку з Петрівського до Роздольного, доки його вимоги не будуть задоволені». Патруль залишив цей район.

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан засудив сексуальні домагання стосовно представниці патруля місії на непідконтрольній Україні території Донецької області, що сталося 5 травня. Він наголосив, що цього чоловіка мають ідентифікувати і такі ситуації не мають повторюватися.

За даними місії ОБСЄ в Україні, станом на 10 березня в її складі працюють 716 спостерігачів.

 

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: