У Запоріжжі презентували «Чужу молитву» Сеітаблаєва

У запорізькому кіно-концертному залі імені Довженка відбулася прем’єра фільму Ахтема Сеітаблаєва «Чужа молитва». Всі квітки на прем’єрний показ викупили благодійники та передали кримськотатарській та єврейській громаді міста.

«Нам допоміг викупити Союз вірмен Запоріжжя квітки для благодійного показу. Купив квітки єврейський фонд «Мазаль Тов». Ми долучились. І таким чином на сьогоднішню презентацію ми запросили цілий зріз міжнаціональної спільноти нашого міста. Хочеться, аби наше місто могло не лише подивитися цей фільм, а зробити висновки, зберегти пам’ять про ці події і нести далі, щоб ніколи не повторилися ті події, коли треба було насильно забувати свої імена, міняти їх», – розповіла керівниця центру татарської культури «Алтин Ай» Ряхима Ахмерова.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих внаслідок Голокосту та депортації кримських татар у роки Другої світової війни.

Представники кримськотатарської громади також говорили про намір повести окрему презентацію фільму за участі знімальної групи у Мелітополі, де мешкає одна з найбільш спільнот кримських татар на території материкової України.

Фільм українського режисера Ахтема Сеітаблаєва «Чужа молитва» розповідає реальну історію молодої кримської татарки, яка під час Другої світової війни врятувала життя 88 єврейських дітей. На великі екрани картина вийшла 18 травня – в День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу. 

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: