Мінрегіон пропонує запровадити SOS-станції на дорогах України

Міністерство регіонального розвитку України вивчає можливість проектування на українських трасах SOS-станцій – засобів екстреного зв’язку при надзвичайній ситуації на дорозі. Такі SOS-станції на трасах необхідні для сповіщення про аварію чи поломку на дорозі й виклику технічної допомоги або медичної служби чи поліції.

«Облаштування доріг спеціальними засобами екстреного зв’язку – так званими SOS-станціями – це безпека і зручність виклику необхідної допомоги: поліції, швидкої меддопомоги чи евакуатора. Наразі плануємо розглянути можливість проектування таких SOS-станцій на трасах України та внесення відповідних змін у державні будівельні норми», – написав у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Фіксація швидкості та «листи щастя». Як в Україні зменшуватимуть аварійність на дорогах

Крім того, за його словами, на станції може бути аптечка екстреного призначення. «Аналізуємо зарубіжний досвід, зокрема, європейський. Ідеальний варіант – так звані «emergency бокси», які обладнані кнопками виклику допомоги (диспетчерської служби), спеціальними камерами, а також окремим боксом з першою лікарською допомогою», – повідомив заступник міністра.

За словами Парцхаладзе, в Європі такі станції розташовуються уздовж трас, відстань між ними від 500 метрів до двох кілометрів.

В Україні після серії смертельних ДТП за участю маршруток Нацполіція оголосила масштабні перевірки пасажирського автотранспорту.

 

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: