Фігуранта «справи українських диверсантів» Штиблікова тримають в одиночній камері – брат

Засудженого в анексованому Криму фігуранта так званої «справи українських диверсантів» Дмитра Штиблікова перевели до одиночної камери у російському Омську. Про це проекту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив брат ув’язненого Олексій Штибліков.

«Поки здоров’я більш-менш. А зараз його утримують в окремому блоці, не в загальній камері. Це якесь спецутримання, його на півроку туди закрили. Не дають ні працювати, ні спілкуватися ні з ким. В окремій камері. Він не знає, з чим це пов’язано, ніхто не пояснює. Я так розумію, це у них загальноприйнята практика для новоприбулих – так, чи що», – зазначив брат ув’язненого.

Читайте також: «Штибліков має добрий вигляд, скарг не висловлює» – український консул після відвідин колонії в Омську

9 листопада 2016 року в анексованому Криму затримали Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудку, яких підконтрольні Москві кримські силовики назвали членами «диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міністерства оборони України».

Підконтрольний Кремлю Ленінський районний суд Севастополя пізніше заарештував затриманих. Після цього термін утримання під вартою щодо Штиблікова, Бессарабова і Дудки продовжували кілька разів.

Севастопольський міський суд 16 листопада 2017 року засудив Дмитра Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму і до штрафу в 200 тисяч рублів (95 тисяч гривень).

Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі «Номос». Володимир Дудка – капітан 2-го рангу запасу, в минулому – капітан корабля радіоелектронної розвідки.

У Службі безпеки України заявляли, що затримані в Криму громадяни України не є ані співробітниками служби, ані контактними особами з боку СБУ.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: