На студії в Кузьми я записав два проекти – лідер гурту «Плач Єремії»

Напередодні річниці з дня народження Андрія Кузьменка лідер гурту «Плач Єремії» Тарас Чубай поділився спогадами про нього. Він розповів Радіо Свобода про свою співпрацю з Кузьмою.

«Я писав у Кузьми в студії ці два проекти – «Наше Різдво» і «Наші партизани». І Кузьма, Шура і Гєра, які були в складі Скрябіна, були такими копродюсерами. Хлопці дуже допомогли у виході цих альбомів і це був такий гарний процес», – згадує Чубай.

Згодом, додає він, зустрічі з другом стали рідшими.

«Коли Кузьма потрапив у ці всі ситуації – «Інтер» і так далі, то його вже засмоктало в шоу-бізнес, і ми вже почали бачитися рідше».

Читайте також: «Вакарчук: «Океан Ельзи» виріс на музиці Кузьми»

Тим не менш загибель Скрябіна Чубай розцінює як особисту втрату.

«Це була гарна, симпатична людина зі своїми мінусами і плюсами, і мені було прикро і боляче, бо це втрата друга. Зараз насправді важко переключитися, бо це боляче і неприємно. Це було дуже несподівано, бо це була життєрадісна людина, людина, яка створювала життєрадісний настрій всім, хто був в приміщенні, де він з’являвся», – каже музикант.

Втім, Чубай вважає музичну спадщину Кузьми певною мірою його продовженням.

«Ну, немає людини. Залишися пісні. Кращі, гірші. У певному сенсі він залишився тут з нами. Його слухають. І він буде».

Андрій Кузьменко був музикантом, ведучим, продюсером, автором прози та лідером гурту «Скрябін». 2 лютого 2015 року він загинув у дорожньо-транспортній аварії на трасі Кривий Ріг – Кіровоград.

«Спільне інтерв’ю» з Тарасом Чубаєм читайте та дивіться на сайті Радіо Свобода 17 серпня.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: