Суд залишив під вартою підозрюваних у вбивстві «Сармата»

Апеляційний суд Запорізької області залишив під вартою до 29 вересня чотирьох підозрюваних у вбивстві бердянського активіста і учасника бойових дій на Донбасі Віталія «Сармата» Олешка. Колегія суддів відхилила клопотання адвокатів щодо обрання більш м’якого запобіжного заходу, ніж тримання під вартою їхнім підзахисним. Захисники також під час судового засідання просили перевести підозрюваних з ізолятора тимчасового тримання до слідчого ізолятора.

Під час засідання один з підозрюваних – Олександр Обухов – заявив, що не причетний до злочину і привіз інших затриманих за оплату на відпочинок до Бердянська. Ще один підозрюваний – Микола Ломака також заперечував свою провину, заявляючи, що приїхав до Бердянську на відпочинок.

Читайте також: «У Запоріжжі вшанували пам’ять вбитого бердянського активіста «Сармата»​»

3 серпня Бердянський міський районний суд обрав запобіжний захід чотирьом підозрюваним у вбивстві бердянського активіста Віталія «Сармата» Олешко.

Убивство сталося вдень 31 липня на території готелю, що належить родині Олешка: невідомий зайшов на його територію і здійснив два постріли. За підозрою у вбивстві «Сармата» біля Василівки Запорізької області було затримано 4-х осіб.

Наразі керівництво Національної поліції заявляє, що вбивство «Сармата» було замовним. Розглядається декілька версій вбивства.

У квітні 2018 року Віталій «Сармат» Олешко організував у Запоріжжі мітинг проти голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля. Учасники акції звинувачували посадовця у занедбанні Молочного лиману, де минулого року внаслідок несвоєчасної очистки русла лиману стався масовий замор риби.

Окрім того, активісти заявляли, що на ремонт дороги Василівка – Енергодар виділили півмільярда гривень, проте ремонт так і не відбувся.

Віталій «Сармат» Олешко також неодноразово публічно виступав з критикою роботи бердянської міської влади.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: