В анексованому Криму зібрали понад півмільйона рублів на оплату штрафів активістам

В анексованому Криму продовжують збирати кошти на оплату штрафів, присуджених кримськотатарським активістам за акції в Москві в липні 2019 року, повідомляє кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії.

На щомісячних зборах громадського руху «Кримська солідарність» 31 серпня відзначили, що в рамках акції «Кримський марафон» вже вдалося зібрати 580 тисяч рублів. Це проміжна цифра.

Як повідомив координатор «Кримської солідарності» Сервер Чолакчик, це ще не всі кошти, передані на оплату штрафів.

Читайте також: Без відновлення суверенітету України над Кримом держава може не відбутися ‒ Рефат Чубаров​

«Окрім зібраної суми, є кошти з регіонів, які поки що не вдалося нам передати. Але я сподіваюся, що ми подужаємо ті штрафи, які були незаконно призначені нашому народу. Те, з яким завзяттям люди беруть участь у зборі коштів і флешмобі – можна сказати, що це проблема не однієї людини, а проблема всього народу», – сказав Чолакчик.

Завдяки зібраній сумі будуть оплачені штрафи 18 кримських татар, затриманих за акцію на підтримку фігурантів першої бахчисарайської «групи Хізб ут-Тахрір» в липні цього року у Москві. Штрафи затриманих загалом складають 360 тисяч рублів.

Російська поліція 11 липня в Москві затримала 45 людей, які прийшли під будівлю Верховного суду Росії підтримати фігурантів першої бахчисарайської «групи Хізб ут-Тахрір». Активісти перебували під будівлею суду з плакатами «Наші діти не терористи», «Припиніть репресії в Криму».

Тоді об’єднання «Кримська солідарність» запустило марафон зі збору коштів для сплати штрафів, присуджених затриманим.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: