Джемілєв та Чубаров зустрілися зі звільненим кримчанином Балухом

Лідер кримськотатарського народу та народний депутат України («Європейська солідарність») Мустафа Джемілєв та голова Меджлісу кримськотараського народу Рефат Чубаров зустрілися зі звільненим внаслідок обміну утримуваними українським активістом з Криму Володимиром Балухом. Про це Чубаров повідомив 8 вересня у своєму Facebook.

Він уточнив, що назустрічі були також інші члени Меджлісу кримськотатарського народу.

«Радує, що Володимир сповнений сил, життєрадісний і готовий до подальшої боротьби за деокупацію Криму», – розповів Чубаров.

Активіст Володимир Балух зазнавав переслідувань в анексованому Криму з червня 2014 року за свою проукраїнську позицію. В серпні 2017 року його засудили до 3 років і 7 місяців колонії загального режиму за «незаконне зберігання і носіння вогнепальної зброї та боєприпасів», через рік – ще до трьох років нібито за дезорганізацію роботи ізолятора.

Читайте також: Хроніка ув’язнення політв’язня Кремля Володимира Балуха та шлях до звільнення​

Балух повернувся до України 7 вересня.

У рамках обміну до України повернулися 35 утримуваних росіянами українців – політв’язнів і військовополонених, до Росії передали 35 її й українських громадян, яких в Україні судили за різні кримінальні злочини, аж до державної зради.

Читайте також: Родина Сенцова їде до Києва після перетину адмінкордону з анексованим Кримом – Іслямов​

За найновішими даними уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, Росія утримує ще 110 громадян України на своїй території і в окупованому нею Криму.

Крім того, за даними Служби безпеки України, ще 227 українців утримують бойовики зі складу російських гібридних сил на окупованій частині Донбасу.

 

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: