Суд залишив сквер Небесної сотні в державній власності – радник мера Києва

Суд залишив сквер Небесної сотні в Києві у державній власності, повідомив радник київського міського голови Володимир Бондаренко у Facebook.

«Господарський суд Києва залишив без розгляду заяву компанії GPP Developers LTD щодо скверу Небесної Сотні про перегляд судових рішень. Сквер збережено у державній власності», – написав Бондаренко.

За даними Київської міської державної адміністрації, компанія GPP Developers LTD подала заяву про перегляд судового рішення, яким сквер повернули місту, за нововиявленими обставинами: нібито через «неправильно проведену експертизу щодо належності земельної ділянки до земель історико-культурного призначення».

У травні 2018 року Верховний суд України повернув сквер Небесної сотні державі.

Сквер розташований у центрі Києва на вулиці Михайлівській біля будівлі Міністерства закордонних справ та Михайлівського Золотоверхого монастиря УПЦ КП.

На цьому місті стояв залізний паркан. 18-20 лютого 2014 року активісти Майдану зняли його, використавши для барикад та саморобних щитів. Паркан, як зʼясувалося, прикривав звалище сміття. Кияни організувались, прибрали сміття, вирівняли ділянку, завезли землю і висадили рослини. Сквер вирішили присвятити героям Небесної сотні.

Згодом стало відомо, що на цьому місці планують побудувати будинок. Активісти протестували, також на сайті Київради реєстрували петицію про повернення скверу киянам.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: