В ОГП не спростували наявність провадження, за яким збирають дані про праворадикалів

Офіс генерального прокурора відмовився надавати Радіо Свобода інформацію про перебіг розслідування у провадженні щодо активістів організацій правого крила. У листі, отриманому у відповідь на запит, ОГП заявляє із посиланням на Кримінальний процесуальний кодекс, що на даний час інформацію про стан досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні не може бути розголошено.

11 лютого, активіст об’єднання «Суспільство майбутнього» (куди увійшла, зокрема, праворадикальна організація С14) Євген Карась оприлюднив документ, який містить дані про місце проживання кількох десятків активістів праворадикальних організацій та об’єднань (зокрема, його самого), та заявив, що цей документ фігурує у провадженні від 7 листопада минулого року щодо організації масових заворушень.

За словами Карася, інформація нібито збирається без рішення суду, у його доступі з’явилися тільки окремі його сторінки, а насправді він може містити дані про кілька сотень людей.

Тоді Радіо Свобода надіслало запити до Нацполіції, МВС та ОГП (як імовірного процесуального керівника у такому провадженні). Офіційних коментарів перших двох відомств станом на зараз Радіо Свобода не отримала.

Тим часом, у коментарі hromadske речник МВС Артем Шевченко зазначив, що деякі з цих осіб перебувають під слідством, нібито намагаються видати себе за «жертв переслідування» і нагадати про себе у ЗМІ.

 

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: