За ситуацію із коронавірусом в анексованому Криму відповідальна Росія – місія України в ООН

Постійне представництво України при ООН заявило, що за загрозу поширення коронавірусної інфекції в Криму повністю відповідає Росія, яка анексувала цю територію.

«Відповідно до IV Женевської конвенції, Росія як держава-окупант повинна забезпечити достатню гігієну і медичну допомогу жителям Криму. Росія повинна інформувати міжнародну спільноту про заходи, які вживаються для боротьби з поширенням COVID-19 в окупованому Криму», – йдеться в повідомленні місії в твіттері.

В анексованому Криму з 17 березня заборонили проводити будь-які спортивні, розважальні та інші масові заходи. У Севастополі з 19 березня закриваються всі школи, а вищі навчальні заклади перейшли на дистанційну форму навчання.

За даними Росспоживнагляду, в Криму понад 130 осіб перебувають «під наглядом» через відвідини територій із фіксуванням випадків коронавірусу або контактів з потенційними його носіями.

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим. Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії, країни Заходу запровадили проти неї економічні санкції. Кремль заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

 

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: