Global Teacher Prize: двоє українських вчителів увійшли у список 50 найкращих на планеті

Світова премія Global Teacher Prize, яку ще називають «Нобелівською премією для вчителів» назвала 50 найкращих педагогів світу, в переліку яких є двоє українських – Наталя Гладких та Олександр Жук.

«Одразу два українських вчителі увійшли до ТОП-50 світової премії Global Teacher Prize. Невимовно щасливі вітати Наталя Гладких та Олександр Жук. Пишаємось, що фіналістка 2017 року та переможець 2018 української Global Teacher Prize Ukraine, яку ініціювала Зоя Литвин, отримали ще й світове визнання. Бо ви – важливі, бо ви – цінні, бо ви – ключ до змін у суспільстві», – йдеться в повідомленні Національної премії Global Teacher Prize Ukraine.

Згідно з повідомленням, потрапляння українців у список 50 фіналістів премії Global Teacher Prize означає, що вони поборються за звання найкращого вчителя світу і мільйон доларів.

Наталя Гладких – київська вчителька-дефектолог, яка майже 10 років працює з дітьми з інвалідністю. Олександр Жук – вчитель інформатики із Запоріжжя, який вивчив жестову мову, щоб навчати дітей з вадами слуху.

Global Teacher Prize — «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя та складає 1 мільйон доларів.

Торік національна премія Global Teacher Prize Ukraine назвала найкращим учителем України-2019 Наталю Кідалову з міста Мелітополя Запорізької області – вона викладає англійську мову та українську мову і літературу в мелітопольській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №23. Грошова премія склала 250 тисяч гривень.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: