Посол Великої Британії про звільнення Марківа: «справедливість є!»

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонз відзначила у своєму твіттері звільнення українського нацгвардійця Віталія Марківа, виправданого італійським апеляційним судом у справі про загибель журналіста і його перекладача на Донбасі в 2014 році.

«Вітаю новину про виправдання українського нацгвардійця Віталія Марківа в Італії. Вітання всім причетним до цього. Справедливість є і за неї варто боротись!», – написала посол Сіммонз.

Звільнений Віталій Марків вже 4 листопада прибуде до Києва. Як повідомило Міністерство внутрішніх справ, Марківа зустрічатимуть о 14:00 на аеродромі Нацгвардії.

3 листопада суд в італійському Мілані вирішив повністю виправдати бійця за відсутністю складу злочину і негайно випустити його на волю.

Пізно ввечері 3 листопада Марків залишив в’язницю суворого режиму «Опера» неподалік Мілана.

Нацгвардієць Віталій Марків майже три з половиною роки перебував за ґратами. 2019 року суд першої інстанції в місті Павія засудив його до 24 років неволі за звинуваченням у причетності до вбивства італійського репортера та російського правозахисника і поранення французького фотографа на окупованій бойовиками території Донбасу в травні 2014 року.

Віталій Марків завжди заперечував свою причетність до вбивства і наголошував на невинуватості в інкримінованому йому злочині.

Захист солдата та України від дня арешту Марківа влітку 2017 року також завжди обстоював абсолютну непричетність бійця до інциденту та відсутність доказів його провини.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: