Бізнес-партнер Арсена Авакова депутат Котвицький задекларував майже мільярд гривень

Котвицький

Депутат від “Народного фронту” Ігор Котвицький доповнив свою декларацію за попередній рік, дописавши, що мав на рахунках у банках та інших фінансових установах 970,92 мільйонів гривень. Доповнену декларацію за 2014 рік він оприлюднив на сайті Верховної Ради в серпні.

Завдяки згаданому майже мільярду депутат став офіційно найбагатшим в парламенті.

У березні, коли всі парламентарі повинні подавати декларацію про доходи, Котвицький вказав заощадження і рахунку в розмірі 63,867 мільйонів гривень.

Тепер він збільшив суму коштів на 907,05 мільйонів.

Крім того, збільшилася загальна сума його сукупного доходу з 26,06 до 71,9 мільйонів гривень.

Це відбулося завдяки зростанню доходу від дивідендів і відсотків.

На питання журналіста, звідки Котвицький прийняв понад 900 мільйонів гривень, він порадив звернутися до людини, яка заповнювала його декларацію за 2014 рік.

“Це до бухгалтеру питання. Люди помиляються і виправили помилку. Це гроші, які багато років лежали на рахунках в банках, а не виникли нізвідки. Це механічна помилка”, – заявив він.

Котвицький є бізнес-партнером сім’ї міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

На момент обрання народним депутатом він був членом наглядової ради – віце-президентом ПАТ “Інвестор”, яке спеціалізується на наданні інформаційних, консультативних та маркетингових послуг, оптової торгівлі, а також оренду офісних приміщень.

Головою спостережної ради – президент, ПАТ “Інвестор” до 2013 року був сам Арсен Аваков, а зараз цю посаду обіймає його дружина – Інна Авакова.

Згідно з офіційною інформацією Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України, станом на 2013 рік Інна Авакова володіла 42,064% акції ПАТ “Інвестор”, ще 1,69% належали синові Олександру Авакову, а 9,566% мав Котвицький.

З того часу відомості про зміну власників ПАО “Інвестор” офіційно не оприлюднюються.

Нагадаємо, Насиров володіє незадекларованої квартирою в Лондоні за 100 тис. фунтів, – Лікарчук.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: