Росію не запросили спостерігати за виборами в Білорусі – ЦВК

Центральна виборча комісія Росії не отримувала традиційного офіційного запрошення від виборчкому Білорусі для участі в спостереженні за виборами президента Білорусі, повідомила голова російської ЦВК Елла Памфілова.

За словами Памфілової, які цитує російське державне агентство ТАСС, ще однією причиною, за якою спостерігачі з Росії не поїдуть у Білорусь, є ризик зараження коронавірусним захворюванням COVID-19.

 

«ЦВК Росії не вважає за можливе направити до Білорусі своїх представників і в складі спостережної місії СНД, беручи до уваги, м’яко кажучи, вельми специфічне ставлення керівництва Білорусі до коронавірусної пандемії. Я, як керівник Центральної виборчої комісії Росії, не маю права ставити під загрозу здоров’я і особисту безпеку своїх колег», – сказала Памфілова.

У Білорусі 4 серпня, за п’ять днів до офіційної дати виборів президента країни, почалося дострокове голосування. Того ж дня чинний президент Олександр Лукашенко, який перебуває при владі в Білорусі вже 26 років, виступив зі щорічним зверненням до народу.

Нинішня передвиборна кампанія – одна з найбільш напружених у країні за багато років. Білоруська опозиція критикує дострокове голосування, стверджуючи, що в його ході можливі масштабні фальсифікації.

 


         New customers get 15% off with SAVE15 promo code

ваші коментарі: