У Запорізькому обласному краєзнавчому музеї урочисто відкрили виставку «АТО: війна за незалежність»

АТО

У Запорізькому обласному краєзнавчому музеї урочисто відкрили виставку «АТО: війна за незалежність». За словами працівників установи, це перша в Україні комплексна експозиція про історію антитерористичної операції, створена в регіональному краєзнавчому музеї. Речі надані музеєві запорізькими військовими, їхніми родинами та волонтерами.

«Є аналоги. У Києві Військово-історичний музей відкривав виставку. Там було не так багато речей-оригіналів, більше фотографій. Іще музей плакату в Києві відкривав виставку – показував плакати. Це така спеціалізована експозиція. Тут багато речей безпосередньо з поля бою – особисті речі в момент загибелі чи просто дуже особисті речі, що в кишені на грудях у воїна були. Такі речі дуже характерні, промовисті», – розповіла куратор виставки, старший науковий співробітник Запорізького обласного краєзнавчого музею Світлана Тараненко.

На виставці «АТО: війна за незалежність» представлено 200 експонатів. Основу складають особисті речі та спорядження бійців 55-ї окремої артбригади, 37-го окремого мотостілецького батальйону, 79-ї окремої аеромобільної бригади, 25-ї гвардійської бригади та військової частини Нацгвардії України А3033. В експозиції також представлені фрагменти снарядів «Ураган» і «Град», протитанкові гранати, різнокаліберні гільзи, фотосвітлини з зони АТО тощо.

Антитерористична операція ще з квітня минулого року триває в частині сходу України проти підтримуваних Росією збройних сепаратистів і регулярних російських військ, наявність яких там Росія не визнає.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: