Петиція з вимогою скасування розмитнення і акцизного податку на імпортні автомобілі

імпортні автомобілі

Петиція з вимогою скасування розмитнення і акцизного податку на імпорт автомобілів набрала на сайті президента України понад 25 тисяч підписів.

«Скасуйте розмитнення і акцизний збір, скільки можна народ доїти, цього немає в жодній цивілізованій країні», – написав автор петиції Ігор Матвієнко.

Петиція була розміщена 29 серпня і набрала необхідну кількість голосів за тиждень.

Подача петицій стартувала на сайті Порошенка 28 серпня. Згідно з положенням про петиції, опублікованим на сайті президента, електронна петиція, адресована президенту України, розглядається за умови збору на її підтримку не менш як 25 тисяч підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня опублікування.

У разі, якщо пропозиції будуть визнані доцільними, президент може ухвалити рішення з питань, що належать до його компетенції.

Найпопулярнішою станом на 12:45 7 вересня петицією є пропозиція про законодавче затвердження права громадян України на володіння зброєю. Вона зібрала майже 33 тисячі голосів.

Другою за популярністю є петиція про імпорт автомобілів (понад 27 тисяч підписів).

Трьох тисяч підписів бракує петиції з пропозицією призначити голову Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі прем’єр-міністром України.

Решті петицій до межі у 25 тисяч бракує 10 і більше тисяч підписів.

Електронні петиції є елементом демократичного суспільства. Зокрема, на сайті президента США підставою для розгляду вимог чи пропозицій є підписи 100 тисяч людей під петицією.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: