Підписано закон, що дозволяє спеціальну конфіскацію майна отриманого злочинним шляхом

спецконфіскація майна

Президент Петро Порошенко підписав закон, що дозволяє застосування спеціальної конфіскації до отриманого злочинним шляхом майну. Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, гроші, цінності, у тому числі кошти, що знаходяться на банківських рахунках, на зберіганні в банках або інших фінансових установах, інше майно, передані особою, яка вчинила злочин, передбачений Кримінальним кодексом, третій особі, яка отримала чи набула у підозрюваного, обвинуваченого або засудженої особи майно, отримане злочинним шляхом, безкоштовно або в обмін на суму значно нижче ринкової вартості або знала, або повинна була знати, що мета такої передачі – уникнення конфіскації або спецконфіскації, підлягає спецконфіскації.

У той же час відомості щодо третьої особи повинні будуть встановлені в судовому порядку на підставі достатності доказів.

Крім того, спецконфіскація не застосовуватиметься у разі вчинення особою злочину з необережності.

Як повідомляло агентство, раніше Рада дозволила застосування спеціальної конфіскації до отриманого злочинним шляхом майну.

За прийняття в цілому законопроекту №2541а проголосували 272 депутати при мінімально необхідних 226.

Правда України

The post Підписано закон, що дозволяє спеціальну конфіскацію майна отриманого злочинним шляхом appeared first on ПРАВДА УКРАЇНИ.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: