Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor ‘s знизило рейтинги “Приватбанку”

sp-privatbank

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor ‘s знизило рейтинги “Приватбанку”, що входить до групи найбільших, з СС/С до SD через укладення угоди про реструктуризацію боргу. Про це йдеться в повідомленні агентства.

13 листопада “Приватбанк” підписав угоду з кредиторами про реструктуризацію двох випусків цінних паперів – субординованих облігацій обсягом 150 млн доларів з початковим терміном погашення в лютому 2016 р і пріоритетних незабезпечених облігацій на суму 200 млн доларів з початковим терміном погашення у вересні 2015 р.

“Ми розглядаємо реструктуризацію цих випусків як пропозицію про обмін цінних паперів, зроблену в стресовій фінансовій ситуації, і вважаємо, що це рівнозначно вибірковому дефолту за зобов’язаннями банку”, – відзначає S&P.

Агентство планує вжити рейтингову дію відносно “Приватбанку” в найближчі кілька днів, слідом за проведенням аналізу кредитоспроможності банку після завершення реструктуризації боргу.

Як повідомлялося раніше міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг в іноземній валюті Приватбанку з RD до ССС.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: