Тепер китайська армія має право влаштовувати АТО на російській території

kytaiska-armia

Парламент Китаю ухвалив новий закон про боротьбу з тероризмом, що вимагає від технологічних компаній надавати конфіденційну інформацію уряду і дозволяє китайським військовим брати участь у антитерористичних операціях за кордоном.

Новий закон, ухвалений 27 грудня, також обмежує право ЗМІ повідомляти про подробиці терактів. Закон забороняє засобам масової інформації повідомляти про деталі терористичної діяльності, які могли б призвести до «імітації», і показувати сцени, які «жорстокі і нелюдські».

Закон, який набирає чинності з 1 січня, критикувався західними країнами, коли був в стадії розробки, зокрема, через кіберположення.

Президент США Барак Обама і державний департамент США заперечували публічно проти вимоги закону про те, що зарубіжні технологічні фірми мають надавати китайському уряду ключі шифрування, це є умовою для ведення бізнесу в Китаї.

Ключ – це спосіб кодування повідомлень, так що особи, які використовують програмне забезпечення зв’язку, можуть обмінюватися повідомленнями приватно, не побоюючись підслуховування.

Представники Заходу кажуть, що це положення ставить під загрозу права людини і свободу слова, полегшуючи розправу над критиками уряду.

Китайські чиновники заявили, що новий антитерористичний закон необхідний через зростаючу загрозу з боку бойовиків і сепаратистів, особливо в західному регіоні Синьцзян, де сотні людей загинули через насильство в останні кілька років.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: