Проукраїнські кримчани через суд хочуть залишити собі українські автомобільні номери

krym-auto

Мешканці окупованого Росією Криму оскаржили у Верховному суді Росії обов’язок змінити автомобільні номери з українських на російські, повідомляє російське агентство з посиланням на неназваного представника цього суду.

За словами цього представника, скарга стосується постанови російського уряду, за яким мешканці Криму зобов’язані змінити реєстраційні документи на авта й державні номерні знаки на російські. Нині у Криму багато хто далі використовує українські документи й номери.

Як повідомляє агентство, заявники скарги звертають увагу, що в окупованому Росією Криму фактично діє російський же закон, за яким усі документи, видані Україною, залишаються чинними і після заяви Москви про анексію півострова.

Тим часом представник уряду Росії у Верховному суді цієї країни Гайк Мар’ян повідомив агентству, що в Росії, а також фактично і у Криму діє й інший закон, про безпеку дорожнього руху, а за ним усі автомобілі на території, яку Росія вважає своєю, мають бути зареєстровані в російській Державтоінспекції. Для мешканців Криму дали перехідний період до 1 квітня, додав він.

За повідомленням агентства, розгляд скарги має відбутися у Верховному суді Росії 17 лютого.

Багато мешканців Криму зберігають українські документи й номери на автомашини і не збираються відмовлятися від них через те, що Україна не визнає видані російською окупаційною владою на півострові документи й номери, і авта з ними не мають права в’їзду на вільну материкову частину України.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: