Кіровський районний суд Дніпропетровська відпустив організатора тітушок

titushky

Чоловіку, підозрюваному в організації побиття «тітушками» учасників мирного мітингу під Дніпропетровською облдержадміністрацією під час Революції гідності, змінили запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт. Про це 19 січня повідомив заступник прокурора Дніпропетровської області Олег Халін.

За його даними, таке рішення Кіровський районний суд ухвалив 11 січня.

Як зауважив прокурор, «мешканець Дніпродзержинська утримувався під вартою», йому було змінено запобіжний захід, «незважаючи на тяжкість вчинених ним злочинів».

Водночас співробітник прокуратури поінформував, що з осіб, які брали участь у побитті євромайданівців, засудили трьох.

«Розглянуто два кримінальні провадження, винесено вирок трьом особам. На двох накладено грошовий штраф, ще одного засудили на три роки умовно», – повідомив Олег Халін.

За його даними, фігурантами в справі, зокрема, є колишні заступник голови Дніпропетровської ОДА і заступник голови обласної ради, які забезпечували молодикам спортивної статури доступ до адмінбудівель.

26 січня 2014 року під Дніпропетровською облдержадміністрацією під час акції протесту проти тодішньої влади і на підтримку євроінтеграції «тітушки» побили мирних демонстрантів, постраждали десятки людей, зокрема, журналісти. Тоді ж були затримані й утримувались під вартою через звинувачення «в організації масових заворушень» 22 мирних громадян, як учасники мітингу, так і непричетні люди. У лютому 2014 року справи проти всіх затриманих були закриті прокуратурою.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: