Корупція не дозволить українцям без віз подорожувати до ЄС

visa-eu

Корупція не дозволить українцям без віз подорожувати до ЄС.

Глава Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський зазначає, що Євросоюз може не прийняти рішення про введення безвізового режиму з Україною в 2016 році, якщо не відбудеться скасування норми, внесеної до закону про державний бюджет на 2016 рік, згідно з якою впровадження електронного декларування доходів чиновників переноситься на 2017 рік. Про це Томбінський сказав під час зустрічі зі студентами Національного авіаційного університету.

“Звіт Європейської комісії з питань виконання Україною тих положень, які були записані, був позитивним. Європейська комісія прийняла зобов’язання, що … потрібно змінити регуляції Європейського Союзу, щоб відкрити безвізовий режим для України. Європейська комісія надасть це в Європейську Раду, але ще залишилися деякі справи, які не вирішені навіть з української сторони“, – підкреслив Томбінський.

У цьому зв’язку дипломат звернув увагу, що мова йде про запуск Національного агентства з протидії корупції. Він нагадав, що українськими парламентаріями була прийнята норма в державному бюджеті на поточний рік про відстрочку до 2017 року введення електронного декларування доходів чиновників.

“Щоб це агентство запрацювало, йому потрібно надати … електронні декларації про майно. Ви чули, що на прохання деяких депутатів, це було відстрочено до 2017 року. Ми знову опинилися в ситуації, що буде важко прийняти європейським урядам рішення про відкриття безвізового режиму , тому що немає впевненості, що Україна не буде виконувати свої зобов’язання “, – підкреслив Томбінський.

Посол заявив, що це питання залежить від українського парламенту та українських інститутів.

Нагадаємо, 4 січня стало відомо, що в остаточному варіанті проекту закону про держбюджет-2016 з’явилася поправка, згідно з якою на рік перенесено введення електронного декларування доходів чиновників.

Електронне декларування є одним з умов отримання Україною безвізового режиму з країнами Шенгенського договору.

Міністр юстиції Павло Петренко написав на своїй сторінці в мережі, що уряд вимагає провести розслідування, щоб виявити, яким чином ця правка з’явилася у фінальному тексті держбюджету.

5 січня, народний депутат від БПП Вадим Денисенко зареєстрував у ВР законопроект “Про внесення змін до закону” Про запобігання корупції “(щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) (№3755), яким пропонується скасувати норму про відстрочення до 2017 року електронного декларування доходів чиновників.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: