Бізнеси коломойського продовжують банкрутувати, тепер це – футболісти Дніпра

dnipro-bankrut

Бізнеси коломойського продовжують банкрутувати, тепер це – футболісти Дніпра.

“Дніпро” не планує платити свої борги і готовий прийняти рішення УЄФА про дискваліфікацію з єврокубків на один сезон.

Повідомляється, що власник клубу Ігор Коломойський не вважає за потрібне погашати борг за вже програними судами (на загальну суму понад 1 мільйон 700 тисяч євро). По інформації сайту, Коломойський відмовився платити з формулюванням “чого б це клубу не коштувало”.

Таким чином, найближчим часом буде оголошено про виключення “Дніпра” з єврокубків. Офіційних паперів від УЄФА ще немає, але в клубі вже знають, що покарання неминуче. У той же час слідом за позовом від колишніх асистентів Хуанде Рамоса, який став приводом для виключення з єврокубків, ймовірно, підуть і інші: гравці звернуться до Арбітражного суду щодо заборгованостей по зарплаті. Готують позови також агентські контори, яким клуб заборгував, але платити, судячи з усього, не збирається.

Нагадаємо, Арбітражна палата Інстанції УЄФА з фінансового контролю клубів ухвалила рішення виключити “Дніпро” з наступного турніру УЄФА, в який він пробився б за результатами на внутрішній арені протягом трьох наступних сезонів (тобто 2016/17, 2017/18 і 2018/19), якщо дніпропетровці не зможуть довести, що погасили всі прострочені платежі, виявлені до 30 вересня 2015 року. Спочатку крайнім терміном називалося 31 січня, пізніше в ЗМІ з’явилася інформація, що у “Дніпра” є можливість розрахуватися з боргами до 4 лютого.

Гравці “Дніпра” написали колективний лист керівництву, вимагаючи виплати грошей за контрактами. У разі невиконання зобов’язань команда може не поїхати на другий збір, який запланований на 29 січня. Футболісти прийняли таке рішення, так як борги вже закриті перед Денисом Бойком, який перейшов у “Бешикташ”, і бразильцем Дугласом, щоб обидва гравці не змогли покинути клуб безкоштовно. При цьому решта поки нічого так і не отримала. За даними джерела, до кінця першого збору футболісти команди Мирона Маркевича не мають наміру підтверджувати цей крок публічно. При цьому в клубі готові погасити частину заборгованості до кінця місяця, однак поки невідомо, що про це думають гравці.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: