Філатов під впливом регіоналівських недобитків не демонтує пам’ятники большевицьким катам

filatov-alkash

Філатов під впливом регіоналівських недобитків не демонтує пам’ятники большевицьким катам.

Народний депутат України Андрій Денисенко звернувся до міського голови Дніпропетровська Бориса Філатова з проханням демонтувати останні радянські пам’ятники у місті – Кірову та Калініну. Про це повідомив сам Андрій Денисенко, оприлюднивши 3 лютого текст свого звернення.

На його думку, це має бути зроблено до 21 лютого – другої річниці перемоги Революції Гідності в Дніпропетровську.

«Сподіваюся, міська влада виконає норми законодавства про декомунізацію попри істерику й незаконне блокування питання з боку «Опоблоку». Інакше, як і в випадку з пам’ятником організатору Голодомору Петровському, ці функції змушені будуть взяти на себе громадяни», – зазначив Денисенко.

Окрім того, у зверненні йдеться про необхідність завершити процес очищення міської топоніміки й перейменувати центральні вулиці і райони міста.

Після рішень про декомунізацію, підписаних 2015 року виконувачем обов’язків міського голови Галиною Булавкою, у Дніпропетровську залишились не перейменованими центральний проспект Карла Маркса, а також проспект Кірова та вулиця Леніна.

Нещодавно на центральному проспекті замість табличок «проспект Карла Маркса» невідомі прихильники декомунізації встановили таблички «проспект Джона Голта» (герой роману письменниці Айн Ренд «Атлант розправив плечі»).

Водночас 3 лютого на прес-конференції в обласному управлінні поліції пояснили, що відкриття кримінального провадження за фактом демонтажу пам’ятника Григорію Петровському у Дніпропетровську – це формальна процедура, якої поліція повинна була дотриматись.

Як заявив заступник начальника Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області Сергій Мережко, нікому з активістів повідомлення про підозру не вручали, триває «робота щодо перевірки інформації та законності дій відповідно до закону про декомунізацію».

29 січня 2016 року в Дніпропетровську активісти знесли пам’ятник Григорію Петровському, один з найбільших пам’ятників радянської доби у місті, який простояв на привокзальній площі 40 років.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: