Європейський парламент проаналізує ситуацію, пов’язану із збанкрутілими українськими банками

europarlament

Місія Європейського парламенту по бюджетному контролю має намір проаналізувати ситуацію, пов’язану із збанкрутілими українськими банками.

“Що стосується питання про 72 банки, які збанкрутували … Ми займаємося цим питанням в Брюсселі, перевіримо всі факти і зробимо відповідні висновки”, – заявила голова місії Європарламенту по бюджетному контролю Інге Гріссле.

Вона повідомила, що питання про банкрутство 72 банків обговорювалося в ході зустрічей місії Європарламенту в Україні.

“Ми обговорили банкрутство 72 банків останнім часом і куди зникли гроші, які ніхто не може знайти”, – сказала І.Гріссле.

За її словами, в Україні є прогрес в боротьбі з корупцією і проводяться реформи, проте останнім часом швидкість реформ сповільнилася.

“Ми констатували зниження швидкості реформ. З макроекономічної допомоги ще не виконані умови для надання EUR800 млн, вони ще чекають виконання відповідних зобов’язань з української сторони”, – сказала вона.

І.Гріссле підкреслила, що для місії Європарламенту по бюджетному контролю важливо, щоб реформи були продовжені. При цьому вона нагадала, що Україна отримує транші фінансової допомоги у виконанні конкретних зобов’язань.

За словами І.Гріссле, євромакрофінансова допомога Україні становить EUR3,4 млрд, EUR800 млн надається на двосторонній розвиток і підтримку, EUR500 млн – на регіональний розвиток, EUR50 млн – на підвищення стабільності, EUR60 млн складає гуманітарна допомога.

Вона повідомила, що місія Європарламенту по бюджетному контролю, вперше прибула в Україну, зустрілася з народними депутатами, представниками громадськості, антикорупційних агентств і органів.

І.Гріссле наголосила на необхідності продовження реформ, щоб вони не залишалися на папері, а також реалізацію нових антикорупційних законів, які прийме український парламент.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: