Українські ломбарди вже з середини літа працюватимуть за новими правилами

lombardy

Українські ломбарди вже з середини літа працюватимуть за новими правилами. До них пред’являть нові вимоги по капіталізації. Про це повідомив член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов.

Жорсткість вимог до мінімального капіталу ломбардів було анонсовано ще на початку року. Для ломбардів планувалося підвищення установчої суми з 200 тис. грн. до 500 тис. грн. А для ломбардів, що мають відокремлені структурні підрозділи – до 1 млн грн.

Але очікувані зміни довелося перенести через те, що Нацфінпослуг не зійшовся на думці з Кабміном через різні погляди на ринок ломбардів в Україні.

«Є така позиція на ринку, що збільшення статутного капіталу в 2,5-5 разів – це несправедливо. Деякі міністерства розглядали підвищення статутного капіталу, як антиконкурентні дії. Треба було переконати, що це не призведе до істотного скорочення ломбардів, а підвищить якість їх послуг і збільшить захист споживача. Оскільки нинішні 200 тис. грн. – Недостатньо для установи, яка надає фінансові послуги », – зазначив Залєтов.

Також згідно з новими вимогами до актів регуляторного впливу, Нацкомфінпослуг була змушена розписати ефективність постанови з точки зору економіки: доцільність введення, реакція, коротко- і довгострокові наслідки і т.і. Цей процес зайняв додатковий час.

«Зараз все розроблено і відправлено для ознайомлення», – констатував Олександр Залєтов.

Найближчим часом документ буде узгоджений і пройде реєстрацію в Міністерстві юстиції.

Правда України

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: