Матір Кольченка відвідала сина у колонії в Челябінську

Матір ув’язненого у Росії кримчанина Олександра Кольченка відвідала його у колонії у Челябінську. Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомила координатор проекту «Росузник» Яна Гончарова.

Кошти на поїздку під час своїх концертів цієї зими збирали учасники гурту «Жадан і Собаки».

За словами Гончарової, Кольченко вже адаптувався до умов у колонії і «майже не хворіє». «Посилене харчування, на якому він був кілька місяців (як він казав, це якась додаткова кількість грам масла і молоко) йому не допомогло – він, як і раніше, худий і дефіцит ваги очевидний», – зазначила активістка.

Вона також закликала Міністерство закордонних справ України звернути увагу на те, що до Кольченка досі не пускають українського консула.

25 серпня 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд Росії засудив Олега Сенцова, українського кінорежисера з Сімферополя, до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за звинуваченням у причетності до тероризму. Спільником Сенцова російські слідчі назвали кримського активіста Олександра Кольченка, якого засудили до 10 років колонії суворого режиму.

Олександр Кольченко, як і Олег Сенцов, своєї провини не визнає. Правозахисні організації вважають звинувачення необґрунтованими й політично мотивованими. 

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: