У Тель-Авіві відкриється український «Етно-хутір»

У Тель-Авіві 12 травня відбудеться міжнародний фестиваль культурної спадщини «Етно-хутір».

Цей фестиваль уже втретє проводять спільнота «Ізраїльські друзі України» за підтримки міжнародної організації Ukrainian-Jewish Encounter, посольства України в Ізраїлі та благодійних організацій України та Ізраїлю.

Мета – популяризувати українську культуру і традиції, сучасне мистецтво України в Ізраїлі, повідомила Радіо Свобода одна з організаторів акції, речниця спільноти «Ізраїльські друзі України» Емілія Марголіна.

«Цьогоріч ми проводимо нашу подію під знаком «Нова Україна». Ми доклали чимало зусиль, щоб ця подія стала майданчиком для молодих майстрів з України – не тільки музикантів, а й арт-майстрів. А основною ідеєю нашого фестивалю залишається благодійний ярмарок, на якому гості можуть придбати все, що там є, від вишиванок до вареників. Всі гроші, які будуть збиратися, підуть на благодійну мету», – повідомила Марголіна.

За її словами, зібрані на фестивалі кошти будуть спрямовані на лікування українських дітей в Ізраїлі та на реабілітацію українських військовослужбовців – ветеранів АТО.

Уперше «Етно-хутір» відбувся у 2014 році, під час розгортання російської збройної агресії проти України. Сьогодні цей фестиваль підтримують, серед інших, благодійні фонди з Ізраїлю «Шанс на життя», «Країна чудових снів», українські благодійні і волонтерські групи, які надають підтримку пораненим військовослужбовцям та опікуються дітьми, які живуть у зоні АТО, повідомила Марголіна.

Також кошти для оздоровлення українських дітей-сиріт із Донбасу збиратимуться 26 травня під час благодійного мистецького фестивалю «Україна і Ізраїль разом». Серед учасників цього фестивалю – народна артистка України Ада Роговцева, актор і режисер Ахтем Сейтаблаєв та музиканти з України і Грузії.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: