Рада ухвалила закон про вищу освіту для абітурієнтів з окупованих територій

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №6116 «Про внесення змін до закону «Про вищу освіту» щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України».

За відповідне рішення 16 травня проголосувало 238 народних депутатів.

«Законопроект розроблений з метою створення додаткових можливостей для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія, щодо вступу їх на навчання до вищих навчальних закладів, розташованих на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей, тільки за результатами вступних іспитів у межах встановленої квоти, розмір якої встановлюється в обсязі 1000 місць державного замовлення», – йдеться у пояснювальній записці.

Раніше аналітик Центру громадянської освіти «Альменда» Олег Охредько розповів, що у вишах України не можуть назвати конкретну кількість бюджетних місць за кримською квотою для абітурієнтів з півострова. Через це кримчани не можуть остаточно ухвалити рішення щодо вступу.

7 лютого 2017 року Міністерство освіти і науки анулювало ліцензії 71 вишу, що розташовані на тимчасово непідконтрольній органам державної влади України території Донецької й Луганської областей, а також на територіях анексованого Росією Криму й міста Севастополя.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: