Захист Януковича хоче розслідувати призначення суддів у його справі

Адвокат екс-президента України Віктора Януковича Віталій Сердюк звернувся до Верховної Ради з проханням призначити тимчасову слідчу комісію, яка б розслідувала призначення саме такого складу суддів у його справі.

На думку адвоката, йдеться про втручання Генеральної прокуратури у автоматизовану систему розподілу суддів.

«Мова йде про призначення складу суддів (В.Дев’ятко, Д.Камбулов, М.Тітов) у справі проти Віктора Януковича ще до того, як ця справа надійшла до Оболонського суду, про що заздалегідь стало відомо журналістам та громадськості», – йдеться у заяві юридичної компанії Aver Lex, яка представляє Януковича у суді.

Раніше захист екс-президента звертався до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ щодо зміни підсудності розгляду справи про державну зраду, фігурантом якої є колишній президент. Суд, однак, ухвалив рішення відхилити це клопотання.

28 листопада 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко зачитав Януковичу повідомлення про підозру у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни.

У січні Печерський районний суд Києва надав дозвіл на заочне досудове розслідування щодо Януковича.

Підготовче засідання Оболонського райсуду Києва в цій справі має продовжитися 29 травня.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ в Україні, зокрема щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013-го до лютого 2014 року, щодо масових убивств активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади 2010 року. Наразі жодне з цих проваджень не розглядається у судах по суті.

 

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: