На виставці у Турині італійські фоторепортери розповідають про війну на Донбасі

15 фотознімків із зони бойових дій на Донбасі представлені в італійському Турині на виставці, присвяченій воєнним конфліктам. Експозиція, що відкрилася 28 лютого, демонструє 110 світлин італійських фоторепортерів Роберта Травана і Паоло Сіккарді, які працювали у різних «гарячих точках» світу.

«Ми зібрали ці роботи, щоб показати широкому загалу в Італії маловідомі конфлікти, і драматична війна в Україні – одна з таких тем, практично вилучених з місцевого інформаційного простору», – повідомив Радіо Свобода  ініціатор виставки Роберто Траван, журналіст La Stampa і незалежний фотограф. Він представив фотороботи, зроблені в Україні протягом 2015-2017 років.

На листівці-афіші заходу – фотографія українського бійця Сергія з автоматом на шиї і хрестом у кишені на тлі зруйнованої промислової зони поблизу міста Авдіївка Донецької області 2017 року. Через місяць після зйомки солдат загинув під час мінометного обстрілу.

«Ця світлина найкраще відображає зміст експозиції: релігійні символи часто поєднані із символами війни – хрест і автомат Калашникова. На війні і військові, і цивільні люди вірять, моляться, просять у Бога порятунку», – зауважив Роберто Траван.

За його словами, він з колегою намагається представити малообговорюваний аспект збройних конфліктів: віра у Бога і обов’язок боротися.

За плечима італійського репортера досвід роботи у Косові, Афганістані, Нагірному Карабасі, в Африці.

«На війні скрізь бачиш страждання. Перебуваючи у зоні бойових дій на Донбасі, мене дуже вразило почуття національної належності серед українських бійців і численних волонтерів, які їм невтомно допомагають протягом такого тривалого часу. Загальне відчуття солідарності між цими людьми і солдатами вражає», – розповів Радіо Свобода фоторепортер Роберто Траван.

Фотовиставка «Arma il prossimo tuo. Storie di uomini, conflitti, religioni» буде відкрита протягом двох місяців (з 1 березня до 1 травня 2018) у Національному музеї Рисорджименто, одному з найвідвідуваніших місць у Турині.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: