Віда потрапив до основного складу хорватів на півфінал ЧС-2018 з Англією

Захисник збірної Хорватії Домаґой Віда, попереджений ФІФА за участь у проукраїнському ролику після матчу з Росією, потрапив до основного складу своєї команди і на півфінал чемпіонату світу з футболу проти збірної Англії. Про це повідомляє Міжнародна федерація футболу у своїй текстовій трансляції поєдинку, який розпочнеться о 21:00 на московському стадіоні «Лужники».

У цілому склад хорватів має такий вигляд: Субашич у воротах, захисники Врсалько, Ловрен, Віда, Стрінич, півзахисники Ракітич, Модрич, Брозович, Перішич, нападники – Манджукич та Ребич.

У складі англійців на поле вийдуть Пікфорд – Вокер, Стоунз, Магвайр – Тріпп’є, Нендерсон, Лінґард, Аллі, Янґ – Стерлінг, Кейн.

За кілька годин до півфіналу президент України Петро Порошенко виступив на підтримку хорватських футболістів, покараних спортивними функціонерами за проукраїнський відеоролик.

ФІФА оштрафувала колишнього хорватського футболіста, а на нинішньому чемпіонаті світу посадовця збірної Хорватії Оґнєна Вукоєвича, який виступив у відеоролику зі словами підтримки України, за те, що той «після чвертьфінального матчу Росії і Хорватії повівся неспортивним чином, порушивши засади «фейр-плей». Згодом хорватська футбольна федерація усунула його з посади помічника головного тренера.

8 липня Міжнародна федерація футболу попередила футболіста збірної Хорватії Домаґоя Виду, який теж узяв участь у згаданому відеоролику.

Після цього користувачі Facebook організували флешмоб #GlorytoUkraine, у рамках якого обвалили рейтинг ФІФА до 1,1 бала з 5 можливих. Від 9 липня десятки тисячі юзерів написали на сторінці Міжнародної федерації футболу в соціальній мережі повідомлення на підтримку хорватських футболістів. ФІФА 10 липня закрила можливість залишати відгук на своїй сторінці у соцмережі.

Читайте також: Glory to Ukraine: користувачі Facebook «атакували» сторінку ФІФА

7 липня Хорватія перемогла Росію за післяматчевими пенальті і пройшла до півфіналу чемпіонату світу з футболу, що відбувається нині в Росії.

У минулому Домаґой Віда та Оґнєн Вукоєвич виступали за футбольний клуб «Динамо» (Київ). Вукоєвич і зараз працює в київському клубі на адміністративних посадах, суміщаючи цю діяльність з адміністративною посадою у хорватській збірній.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: