Дарницький райсуд продовжив арешт Крисіна

Дарницький районний суд продовжив до 13 вересня термін тримання під вартою Юрію Крисіну, повідомляє кореспондент Радіо Свобода із зали засідань. Також до цієї дати продовжили арешт ще одному з фігурантів цієї справи – Сергієві Чемесу, якого обвинувачення називає одним із «тітушок», який, зокрема, допитував викрадених активістів.

Наступне засідання у цій справі заплановано на 20 липня.

Під час сьогоднішнього засідання продовжувалось зачитування обвинувального акту, але суд вирішив перервати цей процес на 54 сторінці із 62, аби ухвалити рішення щодо продовження запобіжного заходу.

Обвинувачення наполягало на продовженні арешту, тоді як адвокат Крисіна зазначила, що прокурори перерахували рішення, але не навели докази.

Сам обвинувачений був долучений до засідання через відеозв’язок, на репліки прокурора Донського реагував агресивно.

13 червня Апеляційний суд Києва скасував умовний термін і засудив до п’яти років позбавлення волі Юрія Крисіна за звинуваченням у причетності до вбивства журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія під час Майдану в 2014 році.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Крисіна до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею про «хуліганство». Прокуратура просила суд про 6-річне ув’язнення для Крисіна, і після оголошення вироку заявила про намір його оскаржити. Крисін у суді визнав себе винним у хуліганстві. Вирок викликав обурення і протести.

Журналіста газети «Вєсті» вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Як повідомив сайт видання, В’ячеслав Веремій разом із колегою на автомобілі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської в Києві на таксі, в якому вони їхали, напали невідомі особи з бейсбольними битками і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: