Адвокат Полозов: ніхто з моїх клієнтів не просив Путіна про помилування особисто

Російський адвокат Микола Полозов заявив, що жоден з його підзахисних, які підлягали помилуванню, не писали ніяких прохань російському президенту Володимиру Путіну.

Про це адвокат написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи заяву Кремля про те, що ув’язнений у російській колонії український режисер Олег Сенцов повинен особисто звернутися до Путіна, аби той його помилував.

«У Кремлі знову брешуть про помилування Сенцова. Жоден з моїх підзахисних громадян України, звільнених після указу про помилування, не писав ніяких прохань Путіну. За них це робили абсолютно сторонні люди за вказівкою Адміністрації президента. І нічого, всіх звільнили. Після ухвалення політичного рішення щодо кожного. Путін просто не хоче звільняти Сенцова. У цьому вся справа. В особистому », – вважає Полозов.

Раніше про це заявляла і український віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, зауваживши, що звільнені з російських в’язниць українці Надія Савченко, Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров не просили про помилування особисто.

Читайте також: Російська правозахисниця розповіла про розмову із Сенцовим

У липні стало відомо, що мати Сенцова надіслала президентові Росії прохання помилувати сина. 14 серпня в ЗМІ оприлюднили відповідь Кремля, який заявляє, що процедура помилування починається з особистого клопотання засудженого. Остаточне ж рішення про помилування ухвалює президент Росії.

Засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях. 31 травня він заявив, що його «не цікавить обмін», адже він – «людина, яка йде до кінця».

Сенцов і кримчанин Олександр Кольченко були затримані разом із ще двома громадянами України представниками російських спецслужб в анексованому Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка в список політв’язнів.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: